kaizenken.blogg.se

...om att förändra för att återanvända - från design till tillverkning av personliga ting. ...om händelser, tankar, minnen, erfarenheter mm

så här dan före sista dan, på året

Publicerad 2013-12-30 20:15:25 i Allmänt

En av våra toastolar hade gett upp, så in till staden för att beställa en ny. När vi så kom tillbaka till bilen så hade den gett upp...Startade inte! Vi fick ringa efter hjälp så vi kom oss hem. Förmodligen nåt med startmotorn. Ok, det var två saker och hoppas att det inte kommer någon tredje.
Väl hemkommen så hände något trevligt. Ett blombud bakom dörren. Visst betyder det tur? haha...
 
Plötsligt så stod där en vacker Nyårsbukett, som fick oss på andra tankar. Världsliga saker som att materiella grejer går sönder är inte kul, men går ju att fixa och lämnar sedan ens tankar. En hälsning från några som vill tacka för en mysig Jul tillsammans...Den varma känslan stannar kvar.
Med detta vill jag önska er ....ett alldeles fantastiskt Gott Nytt År
och var rädda om varandra!
 
kram/ Ken
 
 
 
 
 
 

Annan typ av servettringar

Publicerad 2013-12-29 20:01:00 i Designat o skapat av Ken

Ja, servettringar kan man tillverka av mycket. Har tidigare visat de i virkade spetsband och här en annan  variant - av de som blev kvar av en ljusslinga med prismor som hade gett upp
Tog vara på ljusslingan och efter att ljusen plockats bort så var det bara med hjälp av ståltråd och de som fanns kvar av slingan, forma fina glittrande servettringar. Under Juldagarna har här dukats upp till fest ett flertal gånger och servettringarna har används till samtliga, helt olika dukningar. Här en av dem...
Jag gillar dukningar och har under Julen använt mig av helvit dukning / röd/vitrutig duk  med små grisar på servetterna eller som här, röd duk och röda servetter med vita stjärnor. Servettringarna passade in i alla sammanhang.
 
Nyårsafton skulle dukningen hos mig ha varit Vit linneduk, vita stora servetter, detaljer av koppar och glas och till det, faktiskt mina servettringar av glasprismor - men nu blir det någon helt annan som ska stå för Nyåret och dukningen. Jag ser med spänning fram emot det.
Att sätta sig vid ett personligt, fint dukat bord är halva nöjet kan jag tycka. Likvärdigt med att kunna beundra ett fint och personligt inslaget julpaket. Kan inte hjälpa...men ända sin jag liten var, har jag alltid fascinerats att det!
 
Ha de fint och gott ni me!
kramiz fr Ken
 
 
 
 
 
 
 

När alla klappar är öppnade...

Publicerad 2013-12-26 16:39:00 i Designat o skapat av Ken

.....så visar jag här en av dem! Den lite speciella lampfoten hittade jag på Repris och gillade dels att den var i rostfritt stål och dels att det även hade inslag av bakelit. Jag högg tag i den direkt jag såg den. Tänkte att den här kommer passa perfekt till  någon...
Det fanns ingen lampskärm till och inte mig emot för den hade jag planer på att designa själv. Jag hade sen tidigare ett rätt gammalt lampskärmsskelett som kom att passa förträffligt, bara nåt på då...
 
Det har gått åt nån rulle tunn, tunn ståltråd kan jag säga. Jag virade alltså ståltråd runt skelettet, så tunn tråd att den liksom krusade sig och på så sätt blev väldigt effektfull. Det blev ett vackert sken!
Häftigt med bakelit i stållampan, inte ofta man ser det nu för tiden.
 
Nedan visar jag andra saker som var gjorda i just bakelit
 

En fortsatt bra AnnandagJul-kväll önskar jag er
kram/ Ken
 
 
 
 
 

Trend 2014

Publicerad 2013-12-23 00:07:27 i Advent- och Juletid

Mässing och koppar fortsätter att dominera starkt under 2014, även så glas och päls. Det kommer också att dyka upp mycket från det exotiska djurlivet inom inredning.
(Liknande finns att beställa) men dessa har jag själv målat och komponerat ihop.
 
De blev middagsgåvor vid vår Lilla Julaftonskväll. Jag kommer att göra en till mig själv också, vad det lider.
Snart är klockan midnatt och jag hoppas att ni haft en fin 4:e Advent, för det har jag. En fin kväll med barn och deras respektive samt alla barnbarn, förgyller vilken dag som helst!
Nu är det dock snart God natt, för i morgon väntar en ny dag, som är full av förberedelser inför den stora dagen!
Ha de gott och en riktigt God Jul!
 
kram/ Ken
 

Årets kulör 2014 utsedd

Publicerad 2013-12-13 20:10:54 i Allmänt

Nu är det alltså LILA som gäller - tänk allt kommer tillbaka! Bara att plocka fram tyger man sparat och sy nåt coolt av det, för... "den som spar, den har"  haha... Jag har faktiskt ett riktigt snyggt tyg i grafiskt mönster som går i lila toner. Kanske det blir en gardinkappa, kanske ett kuddfodral eller varför inte en bordstablett?
Senare får ni se vad det blev...
 
Det är inte ofta jag önskar mig något, känner inte att jag  behöver nåt speciellt, så där - men kom just på
att skulle jag önska mig något, så vore det en dag eller två på FORMEX-mässan
http://www.formex.se/aktuellt/day-dream---varens-trendtema-pa-formex
 
Formex - största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign. Här samlas 850 utställare, 25 000 nationella besökare och över 800 medierepresentanter. Formex är en branschmässa som är öppen för dig som är verksam inom följande områden: present, hemtextil- och inredning.
 
Äsch då...ingen Publikmässa alltså! men önska kan man ju alltid.
 
Ha nu en fin helg och 3:e Advent!
vi höres / Ken
 
 

Gamla Julkort....

Publicerad 2013-12-09 18:17:21 i Advent- och Juletid

...hur vackra är dom inte liksom? Motiven....bara älskar jag!
Under åren har jag därför ramat in en hel del. De flesta har fått bli Give avays till nära och kära, men denna har jag behållit själv och tar fram varje Jul. En överbliven träram fick lasyr och lite sandpappersslipning. En nött gammal skinnväska slaktades för att kunna bli passande passpartou... och dessutom har själva Kortet en historia!

Jag är inte världsbäst på fota, men man kan alltid ana...haha..
 
Ha de gott

ILEXKVIST i Juletid

Publicerad 2013-12-06 21:50:14 i Advent- och Juletid

Det här med Julblommor till Jul!? Det är nog över 20 år sedan som en Julstjärna el Hyacint fanns här hemma.
Man vill ju inte bli sjuk till Jul liksom. Inte bara jag, utan fler och fler jag känner, reagerar på dessa julblommor. Det sägs att det beror på att de är så hårt uppdrivna för att de ska blomma så tidigt som möjligt och med anledning av det så finns tillsatser med i leken...som inte är så bra att andas in.
Då föredrar jag hellre Ilexkvisten. Julig, vacker och enkel - som här, stående i ett fönster, men lika gärna som bordsdekoration. I like!
En annan Ilexkvist (i detta fall, konstgjord) formade jag till krans och satte på ytterdörren.
med detta önskar jag er - En fortsatt bra start på helgen och en trevlig 2:a Advent
kram/ Ken

 

 
 

Om

Min profilbild

Ken

Sånt jag gillar och helst ägnar mig åt: Design / Inredning wabi sabi-tänk / Målningsarbete / Att skriva och författa / Matlagning / Bakning / Ordning & reda / Hårt fysiskt arbete / Människor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela