kaizenken.blogg.se

...om att förändra för att återanvända - från design till tillverkning av personliga ting. ...om händelser, tankar, minnen, erfarenheter mm

Valborgs i solglasögon

Publicerad 2014-04-30 20:25:00 i Erfarenheter

Just...men jag ser ljuset:)
I går (läs tisdag) var jag på en "löpandeband-operation" Mao är det inte bara jag som är fåfäng:)
Rent estetiskt men ändå viktigt för mig, trots kostnaden! Vad sägs om att investera på sig själv nån gång?
Jag var så klart nervös inför ingreppet, men helt i önödan kan jag säga. Det gick hur smidigt som helst.
Om det är någon som undrar eller själv funderat på det och har frågor, ring, eller skriv till mig.
 
Det är ett känsligt område så det är därför jag tar det easy ett par dagar och så fort jag går ut, tar jag på mig solbrillor. Eftersom jag lever efter devisen "Nothing comes from doing nothing" så känns det bra att äntligen få bocka av detta och säga check!
 
Trevlig Valborg till er alla!
/ Ken
 
 

på tal om "talande bild"

Publicerad 2014-04-26 22:44:18 i Minnen

eller hur?
Ett minne från en "talande bild" som jag tagit! Det var sommar och varmt, vi befann oss på ett havsbad några mil bort. Tillsammans hela familjen, barn och deras respektive samt alla barnbarn så klart. Vilken dag vi hade!
När vi så satt och lunchade där vid havskanten, så.....snabbt som ögat, passade lille Alfred (en av de mindre barnbarnen) på att smita iväg. Han hade ett bra tag spanat in den lite längre bort, långa bryggrampen och innan någon av oss ens anat vad han tänkte så hade han hunnit halvvägs ut på den - På väg mot havet - på väg mot spännande äventyr! Snabbt och vädigt bestämt, med hink och spade i ena handen, traskade han helt orädd fram på den relativt smala bryggan. Huva ligen!!!
Nu är han större, nu vet han bättre - men fortfarande orädd. Vad säger det om en personlighet? Jag tror att Alfred kommer att klara av det mesta, inte vara rädd för att prova nya saker och alldeles säkert så kommer han att kunna handskas med allt vad livet har att erbjuda.
 
Varför jag kom att tänka på denna sommarbild, är dagens sommardag. Vilken sommardag det varit alltså!!!
Vi har firat mannen som fyller år och mestadels suttit ute. i en försmak av sommarvärme man inte ens kunnat tänka sig...vi pratar slutet av april månad???
 
Hoppas morgondagen bjuder på lika väder!
 
/ Ken
 
 

Påsk-hälsning

Publicerad 2014-04-19 20:28:00 i Allmänt

....men GLAD PÅSK!

Påsk --- med tulpaner i alla de påskfärger man kan tänkta sig, ägg, både sydda och papperslimmade:)
å sen en matfrossa utan dess like!
En massa lediga dagar med fantastikt väder dessutom! Vi är hemmavid denna påsk och tar dagen som den kommer. Känns riktigt nice. Vi har varit mycke ute och hunnit med att påbörja krattning av tomten, rensning av rabatter och beskärning av buskar och träd. Det hela känns mycket tidigare än normalt.
Jag själv har haft tjejkväll och sen har vi tillsammans (mannen och jag) haft på-tu-man-hand-middag samt middagsbjudning och än är inte ledigheten slut. Idag blev det premiärgrillning med barn, respektive och barnbarn. Inte alla samlade dock, för en del var bortresta på skidsemester och en del sjuka.
 
Önskar er alla en fortsatt Glad och avkopplade påskledighet!
kramiz fr Ken
 
 
 
 

maximal otur

Publicerad 2014-04-14 21:05:00 i Allmänt

Ungefär så ja...För nån vecka sedan var jag på mitt årliga tandläkarbesök. Besök? - ja, så kan man ju se det! Döm om min förvåning så sa hon att det såg bra ut, inga hål alls! "Kan inte va möjligt" tänkte jag och tyvärr var det jag som hade rätt. I dag kom då själva återbesöket, där 3 små (ja, små, jättesmå hål skulle lagas) Det hela visade sig vara besvärligare än någonsin!!! Den ena tandens hål var naturligtvis längst. längst bak. Så långt bak man kan komma typ! "Jag ser att du inte föredrar bedövning" sa tandläkaren. "Stämmer" sa jag.
"Är du säker" menade hon och det är då man undrar...tänker jag rätt? men, jag skippade bedövningen och gapade. Gapade i nästan 2 timmar för lagningen visade sig vara den besvärligaste tänkbara...Typiskt!
Tandläkaren strök mig på kinden då och då, tyckte att jag kämpade bra! Fy huvades va trött jag var i käkarna och less!!! När allt sen var överstökat så var det dags att betala. 2.200:-- kostade smärtan, när det egentligen borde vara jag som fått betalt - för sveda och värk... ha ha.
Vet ni vad jag gjorden sen? Åkte hem och satte på bastun. Mao fortsatte att svettas!!!
Jag slog på  CD;n med (http://www.youtube.com/watch?v=O1eOsMc2Fgg) på hög volym, satt där i bastun och funderade och slappnade av faktiskt!
Bild på det? Nix, men ungefär så här...
 
 
Ha dé
 
 

Dans genom åren

Publicerad 2014-04-11 22:15:35 i Minnen

Just nu paus på - Let´s Dance!  Naturligtvis kollar jag med spänning på detta program!
Just DANS har tilltalat mig mycket genom åren. Jag var väl så där 14 år när jag började dansa och sen blev det dans för hela slanten i åtskilliga år...Dans och musik, det var själva livet!!!
 
---Lånade bilder på de ---
Jag dansade jämt. Upp för trappen hemma och samma visa nerför trappen, ute på gården, inne i köket.... (ungefär som på bilden). Jag kommer från ett väldigt kristet hem men tänk, dans och musik var aldrig synd - det var Glädje! Tur de!!! I och med de, så bestod dansglädjen...
Jag och mannen delade intresset och dansade fram på gator och torg...ha ha..
Vi gick Buggkurs och sen dansade vi bugg - Hur fantastiskt som helst!
Åren gick och dansen avtog och har nu inte dansat sen "gnussen" gjorde sitt genomslag..
 
Nu när jag kollar på Let´s Dance, så känns det så häftigt och lusten att dansa blir väldigt stor, för att se folk dansa, håll mé om att det är glädje utan dess like!
 
Så let´s dance!
 
 
 
 

Lite vitt och lite viktigt

Publicerad 2014-04-08 22:21:17 i Allmänt

Jamen, så där ja!  Sovrummet som stod på tur för vårstädning är nu klart. Det fick bli nya vita gardinlängder till vita rullgardiner denna gång. Annars har jag varit mer åt det turkosa hållet till sovrummet under vår- och sommarmånaderna, men men, nu blev det vitt!
 
 I helgen tjuvstartade jag påskpyntningen lite, bara lite... Påsken är ju ändå så kort tid, så varför inte förlänga den lite?
 
I övrigt så rusar tiden iväg, för mig som för alla andra. Det där med att hälsa på någon under veckorna, de liksom existerar inte. Har tänkt på det senaste tiden och faktiskt blivit något bättre på att ta mig tid till det. I kväll åkte jag därför på kvällsvisit till en kär vän. Vi fikade och surrade, precis så där alldeles lagom, för det är ju en vardag i morgon me. Trevligt och ack så viktigt!
 
Viktigt för alla!
kram/ Ken
 
 

RUBRIK - Lyssna till din Intuition

Publicerad 2014-04-05 22:20:00 i Erfarenheter

Det närmade sig Påsk - för sådär 7 år sedan. Påskpyntet med påskvippor å allt, fanns så fint nedpackat i finfin kartong på vindan. Måste bara hämtas ner, på stört!!! för här skulle påskpyntas, både inne och ute.
Tänker så här i efterhand....att dessa påskvippor (som kostar bara ett par spänn på ICA, höll på kosta mig livet)
I vårt hus, så har vi förråd på hela vindsplanen. Närmast takstolarna där uppe, har vi spikat både hyllor och golv. Så pass mycke så vi kan förvara allt - precis allt..på gott eller ont. Där finns möbler och allt annat som kan vara bra att ha..haha. Å så påskpyntkartongen!
Sagt och gjort så ställde jag upp stegen mot väggen, som så många gånger förr. Klättrade helt obrydd upp och gick så över garagetaket för att komma till luckan som skulle ta mig in till vindsförrådet. Så långt var allt bra, men när jag sedan skulle klättra ner för stegen, så slant den iväg, på det, under snön isiga underlaget.
Jag rasade typ 5 meter rakt ner och landade på ändan, med skorna långt ner i den djupa snön. Där skulle jag nog smartast ha suttit kvar, i väntan på hjälp, men i stället började jag vrida på ena benet, för att komma loss.
Det hela resulterade i, att det blev "plingelingtaxi till plåstergården".
Helt klart så var något skadat i mitt ena knä. Efter så där två veckor så blev det sen operation.
Meniskskada och avslitet korsband!
Efter operationen så blev det hårdträning. Jag tränade på läkarens inrådan, typ hela tiden. Fick sen lära mig gå igen, eftersom den muskeln var borta. Jag fick helt enkelt träna upp en ny muskel. Vilken resa...men jag gav inte upp!
 
Hur mycke jag än tränade så blev det ändå inte bättre. Jag fick då, efter många påtryckningar, till slut komma till en läkare. Då blev det båttom minsann, för en ny operation visade sig vara nödvändig! En ny operation blev det och den visade att den första operationen var felgjord, så att jag tränat som jag gjort, i ett felopererat knä,var det sämsta jag kunnat göra. - Jag visste det, jag kände det. Jag menar, någonting kändes ju inte som det skulle.
Den andra operationen gjordes av en specialist fr Sthlm och det kändes tryggt. Frågan var bara hur jag nu skulle kunna träna upp knät med den stora inflammation som blivit av allt detta?
Jag skulle alltså utan antiinflammatoriska medel, träna bort inflammationen, hur det nu skulle gå till?
Efter några dagar så vaknade jag en morgon och upptäkte att jag kom mig inte ur sängen. Jag kunde inte gå helt enkelt. Inflammationen från knät hade nu spridit sig till hela kroppen. Det blev ilfart till "Plåstergården" än en gång. De blev lite chockade kan jag säga och remitterade mig direkt till Reumatologen!!!
På Reumatologen så blev det fullt pådrag. Prover togs i det oändliga och trots att inga prover förutom sänkan, som visade högt, så stod det klart att jag, just jag, hade utvecklat RA - Seronegativ reumatoid artrit, som är en svår Reumatisk sjukdom! Jag bara gapade - Skulle jag, som hade fullt upp att träna ett felopererat knä, ha utvecklat Reumatism på köpet??? Att få ett sådant besked, bara så där.....jag blev chockad och tänkte...det är inte sant!
 
Sant eller inte,,,fullt pådrag blev det i alla fall och mediciner skrevs ut. Nu var det snabba ryck som gällde, för att stoppa upp denna hämska sjukdom. På stört fick jag nu börja äta både kortisontabletter (Prednicolon) och cellgifter (Methotrexate) och som i dvala åkte jag hem från det stora sjukhuset.
När jag ätit medicinerna en kort tid så försvann inflammationen helt. Jag kunde nu  böja knät, gå, springa..ja allt blev helt bra med knät. I stället började andra saker hända...ögonfransarna ramlade av, en efter en, jag började tappa håret och vid ett tillfälle fick jag även prova på hur det är att vara blind och det var ingen höjdare kan jag säga. Efter den ena biverkningen efter den andra tog jag på eget initiativ beslut om att sluta med cellgifterna. Läkaren avrådde mig, men jag själv hävdade att jag va tvungen, för att få svar på om jag verkligen hade RA eller inte. Kanske kom inflammationen från ett felopererat knä, jag var helt enkelt tvungen att sluta medicinera mig, för att få svar och tänk, det var det vettigaste jag någonsin gjort. Jag slutade ta mina cellgifter och biverkningarna försvann. I dag 7 år senare så kan jag tacka mig själv, som lyssnade till min intutition. Jag har inte ont någonstans. Jag hoppar ur sängen varje morgon - Jag går, jag springer...Ja, jag lever och känner mig fri. Fri från allt vad inflammationer heter. Vilken tur, att jag lyssnade till min intuition!
 
Så får du en inflammation. Låt den inte vara obehandlad, blås ut den på en gång! Å lyssna till din intuition!
 
Ja, det var de!
kram / Ken
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Ken

Sånt jag gillar och helst ägnar mig åt: Design / Inredning wabi sabi-tänk / Målningsarbete / Att skriva och författa / Matlagning / Bakning / Ordning & reda / Hårt fysiskt arbete / Människor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela