kaizenken.blogg.se

...om att förändra för att återanvända - från design till tillverkning av personliga ting. ...om händelser, tankar, minnen, erfarenheter mm

Hemma på snörik mark igen...

Publicerad 2014-12-26 22:44:09 i Advent- och Juletid

Detta var det som väntades oss vid landningen. Vackert, eller hur?
Vi är nu åter hemmavid, efter 5 dgr i Sthlm. Har firat Jul där för första gången! Min systeryster bor i stora staden och under alla de åren hon bott där, så är det hon med familj som åtskilliga år åkt Norrut till oss för att fira Jul. Nu vände vi på steken och åkte Söderut till henne i stället.
Vilka dagar vi haft, alltså!!! En rktigt fridfull Jul med god mat, trevlig gemenskap, många goda skratt, sällskapsspel i mängder och sång, så klart. Dessutom långa promenader:)
Våra favojulsånger som vi alltid sjunger, är dessa....
"Nu är Jul igen" med Just D
https://www.youtube.com/watch?v=foUwcrbXM2s 
 
"Mer Jul" med Adolphson & Falk
https://www.youtube.com/watch?v=zRmeztVV1dE
 
Hoppas även Ni haft en fin Jul och nu vill jag även önska Er alla en God fortsättning!
 
kramiz fr mig!
 
 
 
 
 

 

 

Julstämning

Publicerad 2014-12-20 16:35:33 i Advent- och Juletid

Nu när snön äntligen ligger kvar, infinner sig på nåt sätt just Julstämning! Med ens blir allt, så mycket finare.
 
 
Inte blev bilden jag tog, lika vacker som live. Istapparna jag hängt upp gnistrar så där magiskt i skenet av de små lamporna, som är svagt pudrade av nysnön som lagt sig.
 
Jag dekorerar alltid med äpplen ute, och även de blir speciellt vackra när snön och frosten tar fäste på dem. Det ser nästan ut som de är sockrade.
i övrigt då...
Jo, någon bortamiddag, någon bjudmiddag här hemma, sen glöggkväll hos en kär väninna, å sen lite andra festligheter på det:)
I går hade vi så "lilla Julafton" med närmaste familjen. Vi har alltid det, ovasett om vi ska fira Jul tillsammans eller inte. Då äter vi Julgröt och mackor med diverse julbordspålägg. God fet dessert, godis, choklad. Vi dricker glögg, skrapar trisslotter,/nitlotter, dansar långdans, spelar julmusik och sjunger. Givetvis blir det en och annan julklapp också, Alla med rim enl vår tradition.
Detta år kommer vi inte att fira Julafton tillsammans, kommer kännas konstigt.
 
En trevlig helg och fjärde advent till dig!
 
kram  / Ken
 
 

2:a Advent hos oss

Publicerad 2014-12-07 18:14:47 i Advent- och Juletid

Började med en låååång sovmorgon. Gårdagens kväll blev inte bara till natt utan även tidig morgon innan vi var hemma. Vi var på Julshow i en annan stad. Där bjöds på ett gott Julbord och sedan en fantastisk show till bra musik. Därefter dans och mingel bland trevliga människor.
2:a Advent blir därför en stilla dag hemma hos oss. Med 2 ljus tända blir man dock varse om att Julen är nära nu.Lite att stå i innan dess, men just idag känner vi inte för det.
 
Efter all god mat vi ätit i helgen, kände vi för nåt enkelt - så det blev pannkakor. Plockade fram hallon från frysen och kokade en hallonsylt, som fick sällskap med en klick grädde:) Enkelt och smarrigt på en och samma gång.
 
Ha en fortsatt bra helg Hej på en stund!
 
 

Fondväggen på plats

Publicerad 2014-12-03 22:53:57 i Allmänt

Måndag ef m så var då fondväggen uppsatt av kära mannen. Redan söndag kväll (efter att gästerna åkt) blev det att vitgrunda väggen. Tydligen är det nåt nytt numera...att väggen måste målas innan man tapetserar!!!! Säkert att det beror på att tapeter nu för tiden har en sämre kvalitée än tidigare. Så var det ju inte förut!!!
Det ska föreställa en brädvägg! De övriga väggarna kommer vi att vänta med ett tag, men de blir lite åt sten/betong-hållet, alltså mer enfärgade. Vi har haft lite beiga basic-tapeter i rummet tidigare, så det känns rätt med en förändring.
 
Hur glad kan man va åt det, på en skala?
 
Denna eftermiddag har vi tillbringat i stora staden..i jakt på bl a skor - för till helgen blir det stort partaj. Ni anar inte hur många skor jag provade innan jag var nöjd!!! Vidare blev det inköp av ytterligare julklappar till barnbarnen. Nu är vi dock snart klara med just den biten, tack och lov!
 
Ha en fortsatt bra kväll!
kram / Ken
 
 

lite fika på de

Publicerad 2014-12-01 20:01:45 i Advent- och Juletid

Så här såg det ut hemma hos oss i går kväll. 1:a Adventsfika och i väntan på anländande gäster.
Dagen till ära hade jag bakat Saffranssemlor. Testade göra två olika fyllningar (äkta hemgjord mandelmassa och
sen vaniljkräm) Gode gott om jag får säga det själv Bakade även strassburgare, vilket är ett måste enl de mina.
Vidare bjöds det på glögg i varierande starkhetsgrad och kvällen avslutades sedan med sällskapsspel.
Mycket trevligt!
Hoppas ni me hade en trevlig 1:a Advent.
 
Stora delar av helgen som var, tillbringade vi hos en av mina bröder. Tillsammans med honom och hans fru hade vi en trevlig samvaro med god mat och dryck, promenader och surr. Tackaaaar för det!
 
kram
/ Ken
 
 

Om

Min profilbild

Ken

Sånt jag gillar och helst ägnar mig åt: Design / Inredning wabi sabi-tänk / Målningsarbete / Att skriva och författa / Matlagning / Bakning / Ordning & reda / Hårt fysiskt arbete / Människor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela