kaizenken.blogg.se

...om att förändra för att återanvända - från design till tillverkning av personliga ting. ...om händelser, tankar, minnen, erfarenheter mm

Resväska i miniatyr

Publicerad 2013-04-29 12:48:54 i Arvegods från mitt barndomshem

Jag tycker den är sååå B E D Å R A N D E  den lilla väskan som min Mor lämnade efter sig. Den var till brädden fylld med alla möjliga, lika bedårande handknypplade och virkade spetsar man kan tänka sig. Spetsarna har jag redan gjort div saker av, bland annat servettringar (som jag visat i ett tidigare inlägg)
Nu är den däremot fylld med allehanda notblad. Jag gillar gamla notblad och har gjort lite kul saker av dem.
Kommer att visa mer om det, vid annat tillfälle.
 
Idag jobbar jag hemma vid datorn och parallellt med det så försöker jag hinna med lite annat också.
Storkok av ärtsoppa bl a. Alla familjemedlemmar fullkomligen älskar den hemlagade ärtsoppan som jag fått recept på, av en av mina svägerskor. Tackaaaar för det! Min man förbereder för morgondagens grillning och köttet ligger nu och gottar sig i marinaden. Ute är regnigt, rått och kallt.
 
Sen här på eftermiddagen ska jag ta mig an ett spännande moment. Jag har rustat upp ytterligare ett gammalt skrivbord, som nu ska få ett annat användningsområde. Tänkte mig ett avlastningsbord. Den nya skivan blir det spännande momentet. Jag fick nämligen en överhandsfräs i present av mina barn - och det är här den kommer in. Lite spår i skivan...tror det kan bli riktigt bra. Blir det som jag tänkt så får ni endera dagen se resultatet!
 
Önskar er en fortsatt bra dag där ute
kram / Ken
 
 
 
 

känn känslan...

Publicerad 2013-04-26 21:37:40 i Allmänt

men hej!
Nu ni! mannen i mitt liv blir ett år äldre idag  - och tro det eller ej, men det ska firas:)
Jag hann hem strax före honom i kväll och fick jobba snabbt för att hinna fixa, duka och förbereda allt.
Han fick sen stiga in genom dörren till tonerna av bästa "Mike and the Mechanics"  Efter det, en måltid
som startade med sushi. Vidare, presentöppning innan varmrätten.
I morgon lördag kommer barn och barnbarn hit på tårta och kvällen kommer sen att tillbringas långt här ifrån.
Nån som hört talas om Lappurträsk? inte? Hur som helst så kommer vi att tillbringa lördagskvällen där, hos kära Sture o Ulla. Söndagen sen, kommer barn och barnbarn att stå för - En överraskningsdag som vi längtar att få se mera av. Vi har avböjt presenter fr barn och barnbarn och i stället så är det numera upplevelser som gäller.
Sånt får man aldrig för mycket av!  Som ni hör, så blir det fördelsedagsfirande helgen lång....
En fin helg till er me!
/ Ken
 
 
 
 
 

Hjälpsam...på gott och ont!

Publicerad 2013-04-22 12:05:39 i Före & Efter

En närstående skulle sälja en ytterdörr som fanns på huset de köpt. Här skulle det rivas och renoveras minsann och sådant som inte behövdes, skulle slängas, renoveras eller säljas. Eftersom de hade nog mycke att tänka på, så tog jag mig an denna rejäla teak-ytterdörr, som de tänkte sälja - men inte i det skick den var förstås!
- Så här såg dörren ut före -
De som tidigare ägt huset hade inte prioriterat underhåll och då kan de se ut så här!
 
 
- Dörren under behandling -
Det blev till att renslipa hela dörren. Vi slipade i omgångar jag och min man. Tyvärr gick det inte att hålla till utomhus denna period, så jag kan säga att det var damm precis överallt. Fick storstäda hela "verkstan" efter det. Jag visste inte vad jag gett mig in på, men den som med i leken går, den får leken tåla:)
Sen kom då stunden för själva teakoljebahandlingen. Det där ögonblicket... när man känner att allt jobb var mödan värt...Yes!!!
 
- Dörren efter -
Så äntligen var den klar och kunde säljas. Köparen betalade en bra slant för den och alla var nöjda och glada!
 
 
 
 
 

Lökhackare

Publicerad 2013-04-19 19:00:05 i Allmänt

Efter gårdagens Tupperwareparty, så kan jag bara konstatera... att visst, nog är det bra produkter.
Det man själv inhandlade för så där 20 år sedan, finns fortfarande kvar, fast lite uppoppat!
Gårdagens favorit som beställdes av många var Lökhackaren
Lånad bild på den:
Man skär en lök i typ 4 delar - stoppar in i behållaren - drar så där 7 gånger i snöret och vips så är löken finhackad!
Kvinnan som höll i produktvisningen var riktigt bra på att demonstrera, men en tanke slog mig, allt handlade om att... "Det går så snabbt" Är det meningen men allt? att allt ska gå så snabbt , har vi bråttom eller? Själv hackar jag en lök till köttfärssmeten ex vis och det får ta den tid det tar. Jag ska inte med tåget, när jag tillagar mina köttfärsbiffar!
Det var bara en tanke...är det positivt att allt ska vara så snabbt tillagat - är det inte längre halva nöjet att tillaga en måltid? OK, ska det hackas 10 lökar, så köper jag det.
 
Appropå lök och matlagning överhuvudtaget, så hade en kollega till mig, sin sista arbetsdag idag. Hon har valt att ta tjänstledigt för att studera till något annat än kokerska, som hon jobbat som. En bra kokerska dessutom. Fatta så mycke jag hunnit lära mig av henne. Hon har lagat helt Gudomlig mat och nu slutar hon, Trist!
Vi har kommit så bra överens, brainstormat ihop och hittat lösningar på mycket.Trots att vi jobbat med helt olika områden, så har vi liksom varit ett team, som kunnat enats till en slutlig åtgärd. Jag kommer att sakna henne.
Tack Anna för ett grymt bra jobb och stort Lycka till med studierna!
 
 
 
 
 

Björkved

Publicerad 2013-04-18 17:08:45 i Allmänt

Det värmer skönt från brasan jag tänt här, av just björkved. Så här såg det ut i vår vedbod i höstas, men sedan dess har det eldats flitigt - så jag undrar hur det ser ut nu? Sant - jag har inte varit in där sen i höstas. Jag behöver aldrig hämta in ved, för min man har redan hunnit före:)
Ved är vackert kan jag tycka. Naturligt och vackert!
 
Veckan har bestått av jobb och på det en kväll med styrelsemöte och en annan kväll med annat möte. Har knappt hunnit med och nu är det redan torsdag! I kväll är jag bjuden på Tupperwareparty hos en kollega, ska bli trevligt. Vet dock inte om jag behöver fler plastburkar, för plastburksskåpen svämmar över som det är. Kan ändå bli intressant att se på utbudet. Helgen ska jag tillbringa hemma och försöka vara lite kreativ.
Önskar er en fin helg!
 
 

Trägardin

Publicerad 2013-04-16 20:41:28 i Designat o skapat av Ken

OK... det är massor med år sedan jag tillverkade denna "Trägardin" Nåt istället för sedvanlig
träpersienn, tänkte jag.
Det var i garaget jag fick idén, när jag hittade några överblivna smala rundstavar, som jag använt i tidigare projekt. Jag behövde helt enkelt en ny gardin till en ny tvättstuga! Fick dock inhandla några fler för att det skulle räcka. Kapade dem och borrade hål. Natursnöret som jag redan hade, doppades i brun bets för att få lite effekt. En fyrkantsstav fick krokar och platsade högst upp. Jag måste erkänna att det var lite pyssel med det hela, framförallt att penselmåla samt trä igenom snören och knyta... men resultatet är jag väldigt nöjd med.
 
Hjälp... att klockan redan är halv 10 (snart sängdags vill säga) Jag har suttit vid datorn och jobbat sen efter middagen och avslutar nu med detta inlägg innan jag stänger av.
 
Ha de gott - med kram från Ken
 
 

Hamrad plåttunna blev sängbord!

Publicerad 2013-04-14 21:46:36 i Annat användningsområde

Jag gillar det oväntade. Att återanvända saker och för det mesta till helt andra användningsområden. Denna hamrade plåttunna kom därför att bli sängbord i gästrummet. Det behövdes inte mycke mer än rengöring, samt ett lager lack på locket, så var den klar att tas in. Den var fin som den var och lite lagom nött sådär:)
Locket går att öppna - så där blev det förvaring!
Vilken helg det varit!!! Massor med sol och därav uteliv samt glada barnbarn som förgyllt dagarna.
Nu är jag rätt trött, så det blir en tidig kväll för mig.
 

från del av stereostapel - stänkskydd

Publicerad 2013-04-12 18:38:00 i Annat användningsområde

men hej!.... En grymt hektisk vecka har nått sitt slut. Jag som fullkomligt älskar, att ha många bollar i luften, det är inte de, men nånstans går ju gränsen! Hur som haver, nu är det fredag och efter en smakfull måltid, som för övrigt min man tillagat så bra, så är det dags för återhämtning. Hamnade i soffan o tog fram min bärbara dator, därav ett inlägg fr mig. Jag vill visa på - (den som spar - den har)
I ett helt annat hus än mitt, byggdes en gästtoalett . De plockade så fint fram de längstgående brädväggarna som fanns på ena väggen, blev såååå fint. För att inte dölja brädorna allt för mycket, föreslog jag en glasskiva, i stället för kakel - allt för att inte förstöra intrycket av det hela. Där kom då...glaset från en fd stereostapel att passa som smäck! Förborrade hål och allt. Det blev bara så bra, tyckte dom också - så bra! ...så mao "Den som spar, den har" Jag gillar när saker man har, kommer till användning!
I övrigt då? Jo, för min del så kommer jag att fortsätta med förberedelser inför kommande släktträff  som jag börjat planera (skriver mer om den senare) Sen en stor önskan om att träffa mysiga 08:or som är på besök i Norr nu. Kanhända börjar vi med att träffas i slalombacken! om jag nu vågar mig upp? (mer om det, senare).
 
Nu tillbaka till trevlig samvaro - så, Trevlig helg, gott f
 

I ett inlägg på Inspirera Mera...

Publicerad 2013-04-09 18:57:40 i Före & Efter

...finns nu mina renoverade Carmencita-stolar som jag visat i ett tidigare inlägg. Sandra Loréus skriver och visar bilder på sånt som renoverats och där kom mina stolar mé. Man tackaaaar!
Vill du se inlägget, kolla på http://inspireramera.se/
Det var ju en välda massa jobb med att få dessa stolar fina, så visst blir man glad när någon tycker man
gjort ett bra jobb. Kul!
hej från Ken
 

Trollslända av rostig spik

Publicerad 2013-04-08 19:19:26 i Designat o skapat av Ken

En rostig spik - vad är det? För mig är det värdefullt i mitt skapande:)
Jag gillar rostiga spikar och har tillverkat mycke av dem. Här ett smakprov på en Trollslända.
En rostig spik -  Ihåliga pärlor (som fanns i mina gömmor)En bit ståltråd.....Thats it!
 
Idag har Norrbotten bjudit på vackert väder igen!!! Har haft en fridag idag, så faktiskt tog jag min kaffepaus ute på stugaltanen i den varma solen. Sen har det hunnits med, stor-vår-städning av bil, städning av hus, renbäddning, pappersjobb och en massa telefonsamtal (bl a med min systeryster, som bor långt ifrån) och mail - ja, sånt man gör på sin lediga dag helt enkelt, eller hur?:)
I morgon väntar jobb - på annat ställe!
 
Ha de gott!
/ Ken
 
 
 
 

Nyckelskåp blev Spel-låda

Publicerad 2013-04-07 21:58:32 i Annat användningsområde

Ett trist nyckelskåp i furu fick ett helt annat användningsområde!
Mina lite större barnbarn fick detta och det uppskattades stort.
 
Många skratt blev det. Dels att förändringen och användningsområdet blev så kul, men
 även att min lära om Ordning & Reda gjorde sig gällande:)
 
Med detta vill jag önska en God natts sömn
/ Ken
 
 
 
 
 
 
 
 

en dag i staden

Publicerad 2013-04-07 00:08:42 i Allmänt

Eter en heldag i stora staden är man rätt mätt på affärer. Har promenerat gata upp o gata ner i jakt på den rätta trenchcoaten, men icke! Verkar som att jag får hålla till godo med min gamla. Blev en hel del annat i stället.
Efter lite shopping unnade vi oss lite gofika. En Budapestbakelse med hasselnötsmaräng..hur god var inte den liksom? Hasselnötsmaräng, de ni - måste testa att baka sådana.
Sen lite mer shopping och som avslutning på stadsbesöket - middag på en fin fin Restaurang.
Kan sägas...att det är inte de vackra dukarna på borden, den fina miljön osv, som är ett tecken på att maten är god! Beställde en oxfilé, där jag genast såg att muskeltrådarna var åt helt fel håll? - hur lyckas man med det, när filé överhuvudtaget inte går att skära på annat sätt än rätt sätt?  Segt kött, så klart och tummen ner - De var första o enda gången på det stället, kan jag säga.
När maten man gör i hemmaköket är godare än på ansedd fin Restaurang, då är det illa!
Så här i efterhand känner jag att jag borde inte haft det där leendet när jag betalade, utan i stället sagt att jag var missnöjd, men jag har svårt för det. Tycker synd om dom i stället.
Nog om detta - Hoppas på en solig dag i morgon, då ska jag nyttja den!
Ha en god natt / Ken
 

Antik Kontorsstol till familjekontoret

Publicerad 2013-04-05 20:16:08 i Före & Efter

Lovade ju visa Kontorsstolen som skulle passa till skrivbordet, så här kommer en bild på den...
Kom över denna fräna stol, som jag på direkten såg skulle passa som handen i handsken till det omgjorda skrivbordet i familjekontoret.
                                                          - Så här såg kontorsstolen ut före -
                                                           - så här blev den efter lasering -
Oj, den såg väl blank ut - men efter torkning blev den betydligt mattare.
Som ni ser, så har verkstan lite sviter efter färg här och där:)
 
Fredag...och soffhäng!!! Har inte hunnit med att blogga nåt denna vecka. Både dagarna på jobbet och kvällarna efter jobbet har varit fulltecknade. Middagsgäster i dagarna två / städning / bortplock av påskpynt / badning och gullegull av barnbarn (vi verkar vara "typ" de enda kvar som har vanligt badkar!  / shopping / förberedelser / ögonbrynsplock / överraskningar och en mängd kreativa infall. Phu...och egentligen så skulle det enda viktiga
och vettiga ha varit - att ta sig i kragen o gå ut på långa promenader, för snart ska bikinin på och det finns inga vass att gömma sig i dit vi ska:)
I morgon finns planer att besöka den stora, angränsande staden - och jag lovar, då kommer jag att promenera!
Ha en bra helg och kram fr Ken

Strassburgare

Publicerad 2013-04-02 18:55:02 i Mat och Bak

oops!!! här har det minskat minsann... Det är min man som är "kakmonstret"
Jag bakade i helgen, både maränger och strassburgare med smörkräm. De sistnämnda var tydligen goda:)
Själv har jag lätt att avstå från fikabröd, men det skulle ju vara trevligt att få bjuda på något gott när man får besök - får nog gömma undan det som är kvar ha,ha.
De svarta prickarna i kakorna är kokkaffe, om någon undrar!
 
Härligt hörni, med vardagar igen. Var riktigt roligt att få börja om att jobba idag. Fick in en bra order också, så det blev en High-five som avsluting på dagen!
Nu...mot tv-soffan
 
Ha de gott!
/ Ken

Om

Min profilbild

Ken

Sånt jag gillar och helst ägnar mig åt: Design / Inredning wabi sabi-tänk / Målningsarbete / Att skriva och författa / Matlagning / Bakning / Ordning & reda / Hårt fysiskt arbete / Människor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela