kaizenken.blogg.se

...om att förändra för att återanvända - från design till tillverkning av personliga ting. ...om händelser, tankar, minnen, erfarenheter mm

Icmler håller vad de lovar, jag lovar!

Publicerad 2013-08-30 19:10:49 i I Like

Hemkommen från en Semestervecka i Marmaris där vi bott och Icmler där vi tillbringat dagarna!
Visst har vi varit där tidigare...så där en 7 gånger. Det har varit vårt lilla Paradis. Har provat en massa andra ställen också men alltid återvänt till Marmaris och Icmler!
Varje gång ett måste- en båttur i det grönaste av hav. Där ser man tydligt där blått hav möter grönt hav!
Grillad kycklingfilé blev det till lunch. Den mannen visste hur man fick fyr i grillen!
Vy från Marmaris hamn. Båt på båt på båt. Den ena mäktigare än den andra.
Talande bild, eller hur? Semester i tropisk värme - Det värmde gott! Fantastiskt att få uppleva varma vindar oavsett om det är dag eller natt. Vi brukar hävda att Marmaris / Icmler är så nära Thailand man kan komma.
Vi vet- för vi har varit i Thailand 2 gånger men älskar dessa ställen lika mycket.
Nu hemkommen och med det - slut på Semestern! Sitter nu hemma, ute i kvällssolen, härligt men trots att solen är framme är det milsvidd skillnad mot det vi nyss upplevt.
 
Nu ska jag plocka ner tvätten som hänger ute, mycke tvätt blir det och sen strykning på det, för en som fortfarande stryker nästan alla kläder:)
 
Ha en fortsatt fin fredagkväll hälsar Ken
 
 
 

ROSES among strawberrieblades

Publicerad 2013-08-17 22:13:09 i Sommar & Trädgård

ROSORNA växer och en del liksom hänger över kanten på urnorna. Jag knipsade av en del och blandade ihop dem med jordgubbsblad för att få lite stadga. Det höll blommorna på plats och fick pryda trädgårdsbordet på uteplatsen. Härlig med rosor! Jag har dem lite varstans...på köksbrickan, i badrummet och på gästtoan.
I like roses!!!
Lördag - ledig dag och med det, sovmorron! Vaknade tidigt av att jag hörde regnet smattra...Nej, jag som tänkt mig tillbringa dagen utomhus, icke! I stället blev det inomhusjobb med tvätt, strykning, städning och allt de där som man liksom inte kände för just idag. Lagom till middagen så sprack solen fram i alla fall - precis så där lagom att måltiden kunde intagas ut på terassen - helt underbart! Tänk vad vackert väder gör för välmåendet!
 
Ha en fortsatt bra helg
kram/ Ken
 
 

Tackaaaar Jens!

Publicerad 2013-08-14 21:48:46 i I Like

Vad jag har gjort?....jo, mestadels pratat i telefon. Blir inte mycket bloggande då inte:)
men jag tackaaaar Jens, som dirket han såg denna kista, tänkte på mig! Han känner mig - för visst  - gilllade jag den!
Det är en gammal koffert som man tidigare använde för att transportera köksredskap och kastruller i, när man skulle ut på jobb. (fick jag höra av någon som visste)
Jag behövde inte göra ett smack åt den, mer än rotborstsskurning så klart. Jag gillar den precis som den är. Brun och grann!
Nu blir det att fortsätta prata i telefon, så hej på en stund!
kram / Ken
 
 
 

Björnloka

Publicerad 2013-08-04 22:12:23 i Allmänt

Det var inte mycke till blommor????, sa ett par äldre damer som jag träffade, på väg till jobbet. Jag kan tänka mig att de tyckte så, när de såg dessa torra kvistar:) och inte visste hur fint det skulle bli.
Plockade 3 höga, ståtliga kvistar av Björnloka på väg till jobbet. Jag själv fullkomligen älskar dessa graciösa, enkla och  ståtliga kvistar. Se bara till att de är ordentligt torkade, för växtsaften sägs vara farlig.
De grånade kvistarna hamnade i ett långsmalt fönster i en foajé till ett kapell. Passade så bra med det enkla, resliga och fjäderlätta intryck de gav. Sinnesro på hög nivå!
 
Vilken helg det varit. Fullt med jobb - allt från att ringa i kyrkklockor inför barndop till sockerkaksbak inför högmässa!
Har ett väldigt varierande jobb där den ena dagen inte är den andra lik och det passar mig förträffligt.
I kväll har jag dock, som så många andra i kommunen, fått njuta av ett helt sagoligt väder, med  middag på terassen. Vilken kväll alltså!!!
Mer av sådant väder, tack!
 
Ha de gott ni me!
kram / Ken
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Ken

Sånt jag gillar och helst ägnar mig åt: Design / Inredning wabi sabi-tänk / Målningsarbete / Att skriva och författa / Matlagning / Bakning / Ordning & reda / Hårt fysiskt arbete / Människor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela