kaizenken.blogg.se

...om att förändra för att återanvända - från design till tillverkning av personliga ting. ...om händelser, tankar, minnen, erfarenheter mm

Gammal Trappstol

Publicerad 2013-07-31 19:03:41 i Före & Efter

Trappstolen har hängt med i åtskilliga år. Kanske köpte vi den redan på 70-talet när vi flyttade ihop?
Allt eftersom åren gått så har den kommit att fungera som målarblock och en massa annat, som den egentligen inte var ämnat för.
Oj, vilket jobb det blev att rengöra denna. Aceton, skrapa, svinto mm mm - för att få den ren från färg. Sen har jag använt rester efter en matta, som blev över från restaureringen av groventrén.
 
Å så här blev resultatet
som till slut hamnade i tvättstugan - Nu ska jag fortsättningsvis vara rädd om den:)
 
Bara nya vita plastfötter saknas - sen kommer den att finnas kvar ytterligare åtskilliga år.
Prata om kvaliteé!!!
 
Nu tillbaka till uteliv
 
 

Summering av helgen

Publicerad 2013-07-28 18:33:13 i Sommar & Trädgård

Så här såg det ut när vi kom hem, efter en trevlig vistelse hos kära Sture och Ulla, där vi campat med husvagnen. God mat o dryck, mycke surr, skratt och trevliga promenader  i skog och mark. 
Rosorna hade börjat slå ut, en efter en! Varje höst gräver jag ner alla rosor i trädgårdslandet. Ja, och då menar jag - gräver ner - så de knappt syns! Sen på våren, så snart snön tinat bort, så häller jag på varmt vatten över dem (så de tinar) sen lite senare, klipper jag ner dem så det bara är korta pinnar kvar. På så sätt bevarar jag dem år efter år. Efter det är det dags för plantering med riktigt bra U-jord.

Jag sätter rosorna tätt, i en rätt stor urna som jag placerar på terassen. Lagom sol, lagom regn och lagom skugga.
Jag har testat mig fram genom åren och detta knep är det enda som har funkat. Tänk så märkligt - att för varje år som går, så får rosorna nya färger, har ni tänkt på det? Detta år spricker rosorna fram som röda, oranga och cerisa. Förra året var färgerna annorlunda, fler vita, vill jag minnas.
Sen lite rost. Det graciösa möter det robusta, så att säga:)
Å nu alldeles strax ska jag ut och plocka in hallon. Det lyser alldeles rött i hallonbuskarna, så full fart mot dem...
Önskar er en fortsatt fin afton !
/ Ken
 
 
 
 
 

På Inspirationsresa

Publicerad 2013-07-24 21:49:11 i I Like

De kunde på den tiden! Vacker grånad dörr med ovanliggande fönster och sen arbetade dörrfoder till. Jag tycker det är ett konstverk!!!
Jag verkligen gillade det jag såg, trots att det var snett och vint. Charmigt i sin enkelhet.
En innerdörr i stugan.
En husvagnsresa blev en Inspirationsresa. Ja, lite konstigt blev det allt - Tar husvagnen och tittar på en stuga:)
Jag älskar att kolla på gamla stugor. Blir så inspirerad.
 
Önskar er en fortsatt bra kväll
/ Ken
 

en kväll i JULI

Publicerad 2013-07-19 22:07:44 i Allmänt

Ja, bilden talar för sig!!! Högsommar men ändå mys med tända ljus inomhus - hur konstigt som helst. Det är nu man borde sitta ute och känna ljumma vindar, men den tiden verkar vara förbi. I stället, kura ihop sig i soffan, tända en massa ljus och mysa som om det vore en höstkväll i September!
Jag längtar till Sommaren helt enkelt!!
 
/Ken
 
 
 

från en KYRKSTUGA

Publicerad 2013-07-16 21:37:19 i I Like

Ledig dag har tillbringats i min lillasysters Kyrkstuga. En kyrkstuga hon övertagit efter vår mor. I söndags var jag där med henne mest hela dagen för att hjälpa till att städa upp, "Ernsta till lite" och idag lite fix och trix samt avslutningsvis - SURSTRÖMMINGSfest - Hon har fått det sååååå mysigt och fint!
* OK. vi öppnar dörren då...
 
De vackra fönsterna har fått friläggas från hängande spetsgardiner och där har istället fått komma upp virkade spetskappor av beigefärgat fiskgarn - å vilket ljusinsläpp det då blev!!! Vi plockade ängsblommor som fick pryda ena fönsterbrädan och väck blev alla mors sidenblommor (som annars verkar vara standard i alla kyrkstugerum runt hela trakten:) )
Alla mors gamla ting fick en given men ibland helt otippad plats. Kanske skulle hon vända sig i graven om hon såg att vi satt den gamla plåtskyffeln på fina slagbordet:)
Den vackra öppna spisen behövde fräschas upp, så kära systeryster målade på den, skinande vit minsann.
Den pryddes med vackra glasljusstakar och glasvärmeljushållare i  lite olika modeller och sen på sidan om av den fick kopparpannan sin plats på pidestal.

På spiskransen hamnade många fina ting som kan symboliseras med stuga/kök. Bl a en gammal, lätt avflagnad kaffekvarn.

En hel del, väldigt gamla trasmattor som fanns sparade i stora träkistor, kom också till användning.
Vi hittade två rätt lika och så där lagom ful-snygga, som vi la ihop under slagbordet.
Möblerna i stugan är mest målade i den ljusblåturkosa färgen och slitna som sig bör.
Andra inslag av färg är brunlaserat (bord, pidestal samt gustaviansk soffa (som fungerar som säng).
Hur hemtrevligt som helst. Kolla bara på nedan gamla bänk. I like!!!
Jag har nu fotat detaljer som verkligen tilltalar mig, utan att för den skull avslöja allt för mycket av hennes privata boning. Jag är sååååå glad att hon och just hon, valt att ta vara på den och att hon även tagit tillvara på allt som funnits där från begynnelsen. Inte så där shabby chic- vitt inspirerat, utan mera låta det vara som det var, men kanske med ibland andra användningsområden.
Den härliga båtonade färgen blandad med nyanser av brunt. Snacka om att det passar i en kyrkstuga från 1830-talet!!!
Känns lite som en kulturkrock, att nu gå in i min nya moderna husvagn och inreda med lite sprillans nya saker som inköpts idag.  Egentligen...det är inte jag. Jag som alltid velat ha en stuga och där få utlopp för kreativitet, alltså mer typ kyrkstugestukinredning som har en historia. I nya husvagnen finns ingen historia, ingen själ....hur tänkte jag där?
Nu köpte vi ju husvagnen för att prova på att vara bekväma, ett sätt att fly och rensa huvudet från jobb. Koppla av helt enkelt - Tänkte känna om det är något för oss:)   Vi får väl an se!
 
kramiz fr Ken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommartider?

Publicerad 2013-07-15 23:20:11 i Sommar & Trädgård

Å hjälp....jag hade helt glömt bort Bloggen!!! Kan det bero på att jag haft sommartider? Semestertider har det varit i alla fall och jag har inte alls hunnit med alla projekt som jag planerat. Nåväl, strunt samma. En härlig och avkopplande ledighet har det varit med mycke påtande i trädgården bl a. Här en bild från dammen.
Nu är så vardagen här med jobb och åter jobb, men roligt jobb. Har fått träffa massor med nya trevliga människor där, från jordens alla hörn. Idag kom en man in som inte kunde Engelska, så han ritade på ett ark för att göra sig förstådd. Jag fick rita tillbaka och - allt var glasklart ! -  Det var något nytt, men funkade hur bra som helst, ungefär som teckenspråk.
 
I lördags så hade jag anordnat en festträff, där mina syskon med respektive samt barn och barnbarn samlades.
Nu blev vi bara drygt 50 pers så långt ifrån alla hade möjlighet att komma. Jag har  många syskon och tillsammans med alla våra barn och barnbarn blir vi närmare 100 pers. Det är häftigt. Häftigt att man måste hyra en lokal för att ha möjlighet att samlas. Vi fick en trevlig dag och kväll tillsammans i ett helt underbart väder!
 
Önskar er en härlig sommartid mé!
kram/ Ken
 
 
 
 
 
 
 
 

Somriga blommor

Publicerad 2013-07-05 23:57:22 i Sommar & Trädgård

Gick ut och fotade lite i trädgården i kväll. Det hade just regnat, så det kändes aningen otippat att plåta då:)
Blir inte alls lika vackra bilder när inte solen ligger på, men ändå...
Här ett kort på min favorit -LOBELIA- köpte i år blandade färger av dem och satte ihop. I like!
 
 
Sen ett kort på - VÅRELD - har redan börjat öppna sig. Vänta bara...när solen sedan börjar gassa lite oftare, så kommer den att formligen explodera. Perfekt blomma att plantera ut i en kruka på terassen.

-JASMIN - Doftar underbart och jag bara älskar den busken!

Sen kan jag berätta att årets första Jordgubbe plockades i kväll och tänkte ätas upp av Martin (mitt äldsta barnbarn) Han fick dock bara en enda tugga, för när han skulle vinka hej då, så tappade han den,,, Grrrrrrrr!!!
Han blev blåst på konfekten, kan man säga!
Men det är inte synd om honom, för jag fryser in sååååå mycke jordgubbar varje år, bara för att kunna koka hemgjord Jordgubbskräm åt han och hans bror hela vintern. Har så gjort i åtskilliga år, så han får nog sin ranson:)
 
Sov gott och ha de gott!
/ Ken
 
 
 
 
 
 

Giveaways...

Publicerad 2013-07-04 19:12:26 i Mat och Bak

...behöver inte vara Företagsgåvor - utan det går lika bra med en gåva till Privatpersoner!
En liten sommargåva från mig, till några som behöver fikabröd inför kommande KALAS!
Jag har idag bakat Bamsebullar (mina barnabarn kallar det så, för bullarna är Stora) Längst fram; Strassburgare med smörkräm. I burken; Dubbelt så goda (sötmandelkaka med äkta smörkräm) å så blev det över smörkräm så klart, så då gjorde jag en Drömtårta och sen längst bak; Myrstackar med arrack punch.
Själv fikar jag inte speciellt mycket, men en strassburgare kan jag inte motstå!
 
Här har det i veckan varit ömsom sol, ömsom regn, ömsom vind och alla går vi och väntar på den rätta "Ryssvärmen" som sägs vara i antågande- och undrar var den är?
I väntan på den, så blir det att fixa och dona. Jag förbereder för fullt en kommande släktträff och till den, så skulle det vara önskvärt med just Ryssvärme:)
 
Ha de gott och kram fr mig
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Ken

Sånt jag gillar och helst ägnar mig åt: Design / Inredning wabi sabi-tänk / Målningsarbete / Att skriva och författa / Matlagning / Bakning / Ordning & reda / Hårt fysiskt arbete / Människor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela