kaizenken.blogg.se

...om att förändra för att återanvända - från design till tillverkning av personliga ting. ...om händelser, tankar, minnen, erfarenheter mm

När livet kom emellan

Publicerad 2014-06-27 22:48:00 i Sommar & Trädgård

Är det inte fantastiskt så säg?  När livet kommer emellan! man glömmer allt, man bara är..............
man begrundar den duvblå Hortensian i all sin prakt.....
marmorplattorna man lagt vid dammen.....

Gäststugan man målat "även den svart" från och till mellan regnskurarna....
 
Vi har det bra, vi trivs, vi mår gott och njuter. Alla dagar har inte bjudit på strålande sol och sommarvärme, men då får man göra det bästa av de dagarna. Vi har mellan "husvagnscampingvarven" hunnit med en hel del.
 
Laserat stugan på tomten, oljat in alla träaltaner, rensat och röjt på tomten, lastat in 6 kubik björkved, grillat en del, rustat i vår husvagn, slipat, målat, shoppat och umgåtts med fantastiska människor.
 
Allt gott till alla er där ute!
kramiz
 
 

Dags för ett dopp

Publicerad 2014-06-21 16:08:00 i I Like

 Så här bra mår vi där vi är. Lunchen som bestod av (enl tradition på midsommardagen) Hemkokt ärtsoppa med varm punch, är avklarad och nu är strax den vedeldade badtunnan klar så vi kan sitta där och surra, titta ut över älven och bara va innan förberedelserna för nästa meny påbörjas:) Mao äter vi och mår gott!                                             
 
Ha de gott ni me!
 

en Moster fias på de...

Publicerad 2014-06-18 19:21:16 i I Like

En rasande god kaka till kaffet då...så här under förberedelserna inför Midsommar!
Sormigt att baka dessa som inte blev vrålsnygga precis,men gooooda! Jag har helt slutat att använda någonting annat än engångs-spritspåsar till spritsning och det var tur det, för fy så kladdig den skulle varit att diska annars.
Är snart i fas med vad gäller förberedelserna inför Midsommar. Idag har vi handlat klart all mat och lagt köttet i marinad. Vi valde ekologisk Rostasfilé av nöt. Aldrig hört talas om denna filé som sägs vara snäppet under Oxfilé (fast något billigare) Det blir spännande att prova nåt nytt i alla fall.
Vidare är långkalsongerna framtagna och dessutom vinterjackan, för ute ska vi vara och frysa ska vi inte:)
 
Tidigare i veckan botaniserade vi i en av stadens handelsträdgårdar. Det blev inköp av lite fler växter samt en del kryddor. Persilja / Fransk dragon / Oregono / Basilika - De är typ de kryddorna vi anväder allra mest.
 
Har tidigare kommit över ett blombord från 50- eller 60-talet. Själva ramen runt om var i teakfaner, men den laserade jag för att kunna ha utomhus. En zinkbricka med hål i finns inuti och där får nu kryddorna samsas.
Ja, då vill jag önska TREVLIG MIDSOMMAR till er alla!
 
och kramiz
 
 
 
 

Vedleverans och förhandstitt

Publicerad 2014-06-16 13:30:28 i Allmänt

Ja, så anlände den då...VEDLEVERANSEN...som vi väntat på. Lagom till Midsommar så att säga!
Ett av våra mindre barnbarn, Alfred som är 4 år, stod beredd med arbetshandskar på. Inte alla barn minsann, som frivilligt erbjuder sin arbetsinsats. (Det blev dock inte så långvarigt, för så kul var det inte att trava ved)..
Färdigkluven finfin björkved, bara att trava in i vedbodan då:)
En förhandstitt på mitt gamla spröjsade fönster, som jag tidigare berättat om. I dag blev det en liten arbetsinsats med det. Bända loss alla rostiga spikar som fortfarande satt fast här och där. En ordentlig rotborstning och rengöring, sen får det ligga ute och torka i blåsten, innan själva slipningen och en del fönsterkittning påbörjas.
Därefter målning och lite slipning på det.
Fönstret är 80 cm brett och hela 2 meter långt.
-- så här såg det ut innan --
Hur det blir och var det kommer att hamna, kommer ni att få se när det är klart, men det är en hel del annat som måste fixas till innan fönstret kan komma dit det ska:)
Lite fika på det...för nu är det fikapaus med filmjölksmuffins o pudrat florsocker på. Därefter ska jag klippa håret på lille Alfred, fast det vet han inte än:)
 
kramiz
 

Det blev svart så klart

Publicerad 2014-06-13 14:10:00 i Sommar & Trädgård

Jag menar altanens innertak.  Vi har haft ett oljat trätak i så många år och nu var det dags att olja in igen och då bestämde vi oss för att istället lasera det matt svart. När alla målar vitt, så målar vi svart:)
Jag är sååååå nöjd och belåten. Konstigt nog blev det inte mörkt på altanen för det, utan i stället lyser det upp! Nu är det så här, att det passar bäst med svart till vår tegelfasad. Som accentfärg till det har jag valt blå toner. Mest marinblått men även lite ljusare blått.
- Typ så här -
Blått lyser upp mot det svarta. Vitt tycker jag blir för "bjärt"
Även dynorna till möblerna har jag valt i marinblå färg.

Nu är det golvet som står på tur att bytas. Blir betydligt bredare plank. Det befintliga är från 1979, när vi byggde altanen, så det har hållit bra må jag säga.
 
I kväll ska vi på "stor baluns"  - Företaget som mannen jobbar på, bjuder på detta! Kanske man ska kolla vilka strumpor som är passande till kvällens klänning då (för barbent tänker jag inte va) Benen är alldeles för bleka och osomriga för det:)
 
Nu hoppas jag på en trevlig helg och önskar Er detsamma!
kram / Ken
 
 
 

snart så...

Publicerad 2014-06-12 23:47:10 i I Like

...blir det att åka tillbaka hit - nästan utlandskänsla, eller hur? - fast det är hemland i allra högsta grad!
Jag riktigt längtar till sol med bad!

Ibland är det så härligt att åka bort en stund, för vila och avkoppling - tycker jag, som egentligen vill ha fullt upp hela tiden och fullt upp är det när man har hus och trädgård. Hemmajobben tar aldrig slut och fast det oftast är kul så blir jag så less ibland. Det är då jag längtar efter detta och faktiskt tycker det är underbart att göra Ingenting, åtminstone för ett tag:)
 
kramiz
 
 
 

En alldeles speciell dag

Publicerad 2014-06-11 19:24:02 i Allmänt

Vi pratar Examen! Fatta, våra äldsta barnbarn som är twins, har nu firat sin 6:e examen, vilket innebär att de till hösten alltså börjar högstadiet!. Är detta möjligt? Jag menar, allt annat är ju sig likt, vi själva är ju fortfarande de vi alltid varit ...ha ha...:)
men hur som haver...nu börjar Sommartider, hej, hej sommartider....
 
- Tvillingarna -
- men gladast var nog lillebror  (snart 3 år)
Ni skulle sett (om inte min kamera just då la av) när Mario tog sina bägge bröder i var sin hand och vandrade bort till väntande bilen,för...fika var ju på gång och det var bråttom:)
 
Vad innebär nu examen för dessa två grabbar?
Jo, ett avslut med betyg utifrån det de presterat så klart - å sen, sedvanligt efterexamensfika med examenstårta,
dekorerad med årets Jordgubbar så klart / uppskattning / presenter ---- å sen...sovmorgnar / göra vad-man-vill-dagar mm.
Passande bild till det!
(Bilden har jag tidigare tagit från badplatsen där vi bor) Jag tycker den är rätt talande i sammanhanget.
Sommar - sommarlov- bad och sol!
 
Som farmor kan jag känna och iaktta: att grabbarna ändrar utseende mer och mer / att de blivit äldre /
att kramarna blivit allt flyktigare / att kompisar och brudar betyder långt mycke mer än släkten:)
OK. Jag förstår och kan bara konstatera....att visst, det är ju så det ska vara!
 
kramiz
 
 
 
 
 
 

men vilka kontraster?

Publicerad 2014-06-09 20:12:00 i Allmänt

Ja, jag menar på vädret! Idag regn mest hela dagen, medan helgen som varit, bjöd på alldeles strålande sommarväder. Mannen (som mest jobbat) kopplade på vår husvagn och skjutsade först jag o min syster till vårt barndomshem. Där har vi campat och mått gott. Vilken semseter alltså!
 
Det är så fint, gemytligt och stilla där på landet. (En bild på stigen ner till sjön)
Den ena dagen anlände massvis med människor, för att fira min bror Göran som fyllde hela 60 år! Det blev stort kalas från kl 16.00 på eftermiddagen och med sänggång först vid 03.30. Eftersom min syster från Sthlm också var me, så var vi alla syskon samlade och det är inte alla gånger vi lyckas med det. Totalt var vi så där 50 pers.
Det var sååååå trevligt, med god mat och dryck -  skratt, sång och surr - allt i ett fantastiskt sommarväder!
 
Dagen därpå blev en nostalgitripp. Vi besökte nämligen många platser där vi lekt som barn.
 
Denna helgen lever man länge på, kan jag säga. Tack för den!
 
/ Ken
 
 
 

Inte vilken dag som helst...

Publicerad 2014-06-06 10:21:22 i Sommar & Trädgård

...de flesta sommarblommor är planterade / Maten är fixad och klar / Systeryster är på plats / Strålande väder med ett fågelkvittrande utan dess like / Party, party på G.
Det blev "million bells" i år också (i alla färger) som placerats utanför vårt köksfönster (lånad bild på det)
Sen har jag lärt mig gilla "Hortensia". I år blev det en smutsblå färg på dem.
 

Med detta önskar jag er alla en fin dag!
kramiz
 
 
 
 

Dagens 3 positiva (dag 5 av 5)

Publicerad 2014-06-03 22:22:23 i Allmänt

1) Ringblommorna jag sådde, tar sig! Ja, nu har de inte riktigt kommit så här långt, som till blomning:)
men tids nog väntar jag mig detta. I många, många år har jag sått just ringblommor - direkt på platsen ute där de ska va. I en rostig hink vid dammen. En sommarblomma jag aldrig tröttnar på.
 
2) Det gamla långa spröjsade fönstret jag dreglat efter - tänk, det blev mitt i alla fall. Tack vare Jens!
Som jag nämnde tidigare så fanns detta fönster på Auktionen vi var på men det var redan tingat...
Jens stannade kvar en stund efter att vi övriga åkt hem för att fixa lite käk och det var tur det. Han ropade in en del saker bl a en massa fönster.
I eftermiddag kom så överraskningen...Jens fick möjlighet att även köpa fönstret som egentligen var tingat?!
Vilken överraskning, vilken present!!! Nu är det MITT och jag får riktigt stålsätta mig för att inte gå lös på det redan nu.
Det är ruskigt skitigt och slitet och saknar de flesta glasrutor, men vad gör väl det. Det ska alltså skrubbas och slipas och fixas. Jag kommer att visa före - och efterbilder så småningom.
 
3) Fick i kväll veta att vi ska vänta oss oväntat besök. Kul! Vilken överraskning att ingen mindre än syster-yster från Stockholmas kommer till oss. Helt oväntat och otippat - men ändå så solklart och glasklart det kan bli!
Vad vi ska göra? - och vem mer vi ska överraska - ja, det är hemligt än så länge!
Så jag säger Välkommen syster-yster
                                                              
 
 
 

Dagens 3 positiva (dag 4 av 5)

Publicerad 2014-06-02 19:58:20 i Allmänt

1) En trevlig pratstund över en kopp kaffe, med någon jag inte träffat på länge! En cykeltur föranledde detta besök och det var verkligen trevligt, bara känslan att ha tid.
2) Fick ett trevligt meddelande! Bara så där... nice!
3) Äntligen bruna bönor till middag! Mannen åkte iväg med sonen till en annan stad, för att vara med och kolla på en potensiell bil. Bilen var till belåtenhet, så färden blev inte förgäves. Eftersom jag då blev ensam till middagen så var det bara att passa på. Jag älskar bruna bönor med fläsk, vilket inte mannen gör, så därför passade de ju bra.
 
Nu blir det till att putsa fönster...
Ha de gott!
 
/ Ken
 
 

Dagens 3 positiva (dag 3 av 5)

Publicerad 2014-06-01 21:19:21 i Allmänt

1) Varit på Sommarens första auktion! Inte så mycke folk där faktiskt, men däremot hur mycke fina saker som helst. Var där i 5 timmar men kom ändå hem tomhänt, inte likt mig:) Jag hade siktat in mig på två saker. En låda med vackert blått porslin bl a. Det var fler än jag som ville åt den, så priset trissades upp en aning för mycket och då gav jag upp. Det var egentligen tallrikarna jag var intresserad av, så det skulle därför blivit rejält dyra sådana.
Det jag mer siktade in mig på var en väldigt långt gammal småspröjsat fönster, som jag tänkte mig rusta upp och använda som avskärmning, men det visade sig att det var tydligen redan tingat, så lite otur hade jag  trots att själva auktionsdagen var positiv,
2) Ordningen återställd på altanen! Jag hatar oordning, vilket det nu varit där en tid, med täckpapp överallt eftersom innertaket målats. Nu är allt på plats igen, tills golvet ska bytas - men det blir lite senare.
3) Sitter ute fortfarande, i härlig kvällssol! Nja, nu har jag gått in för att se spårlöst, men hela kvällen har varit helt underbart vacker och varm.
 
Nu ska jag forts kolla på programmet...
 

Om

Min profilbild

Ken

Sånt jag gillar och helst ägnar mig åt: Design / Inredning wabi sabi-tänk / Målningsarbete / Att skriva och författa / Matlagning / Bakning / Ordning & reda / Hårt fysiskt arbete / Människor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela