kaizenken.blogg.se

...om att förändra för att återanvända - från design till tillverkning av personliga ting. ...om händelser, tankar, minnen, erfarenheter mm

Dagens 3 positiva (dag 2 av 5)

Publicerad 2014-05-31 20:31:45 i Allmänt

Jag me fick en utmaning på Fb, att skriva om 3 positiva händelser i 5 dgr.
Tänkte att jag kan ju utveckla det lite mer här i bloggen!
  • 1) Såg att liljekonvaljerna håller på att slå ut (verkligheten är att jag höll knappt på att upptäcka det, för det växte så in i vassen mycke annat i rabatten, sånt som jag helst skulle vilja slippa. Ibland blir jag galen på blommor som sprider sig likt vindens hastighet. Idag har jag därför slitit upp en del av det.
  • 2) Regnuppehåll och därmed grillat till middag (verkligheten är att jag satte alldeles för lite grillkol i grillen, så det tog en evinnerlig tid att få rätt glöd och därmed ytterligare tid att få äta nån gång...Fritösen var den enda som skötte sig, och pommes frittes blev klara i tid och bara så där krispiga och goda som de ska vara. Vi satt ute på stugbron och åt och vädret var helt underbart (just då).
  • 3) att Anna-Lisa fr Sollefteå, 84 år gammal -skrapade fram 30 miljoner!!! Kände bara...vilken grej!!! Hoppas hon får leva lääänge och hinna med att uppleva allt hon inte hunnit med hittils. Jag säger bara GRATTIS!!!
  •  Kolla länken http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/anna-lisa-84-skrapade-fram-30-miljoner-2644422
Ha en fortsatt bra kväll!
kramiz
 
 

Utedag och återhämtning

Publicerad 2014-05-30 01:09:50 i Allmänt

Wow vilket väder för uteliv. Kanon att det blev så just idag när så många har fridag från sina jobb!
Mannen fortsätter med projekt altan och har tillbringat lång tid med att måla innertaket där. När han äntligen kom sig ifrån alla målarångor därinne (med oljelasyr) och sa "äntligen" var det aningen svårt för mig att måsta konstatera - bara ett varv till - :) Jag är ganska kinkig av mig:)
I vanliga fall så brukar det vara jag som står för de flesta målningsarbeten (och då alltid med gasmask på)
men blev entledigad från detta nu på grund av att jag ska tagga ner och ta det easy ett tag.
Kunde ändå inte låta bli att drälla lite färg haha...
 Den marinblå färgen (som ser aningen kornblå ut på bild) har jag använt för målning av en blomurna och  passade då på att drälla lite av färgen på det redan färgprydda plåtskrinet. Ni vet ju att jag hyllar "det icke perfekta" när det gäller vissa inredningsdetaljer:)
............................................................................................................
Varför jag ska ta det easy? Jo, jag är ännu en gång inne i en rehabiliteringsfas på grund av allergi mot hundepitel.
Hur som haver så tror jag att alla får sin beskärda del. Jag fick detta med allergi, men i övrigt är jag frisk som en nötkärna. Vid provtagning är alla min värden på topp. Jag har inte ont någonstans, har inga allvarliga sjukdomar, äter inga mediciner och hoppar upp ur sängen varje morgon. Så trots allt, har jag mycke att vara tacksam över.
.
 
 Nu har jag sett en bra film.
Ha de gott!
 
 
 
 
 
 
 
 

Shopping

Publicerad 2014-05-29 00:44:27 i Allmänt

Jag har shoppat en del till mig själv den senaste tiden ---bara för att:) Det är faktiskt en rätt trevlig tanke att nu är det jag som gäller. Tänk att komma till det stadiet, den åldern - när en själv går i första hand! Visst blir det ändå nåt spontant klädesplagg till mannen / barnen / barnens respektive och barnbarnen förstås, men långtifrån som förr.
Det blev ett par Lee jeans. Det var nåt år sen man hade det. Jag har alltid gillat just Leejeans å så Dobber så klart.
En fräsch ärmlös blus i marinblå/vit- färg hamnade också i påsen.
Sen blev det en kjol och en klänning i mullvadsfärgad linne. Jag kan sällan låta bli något som är mullvadsfärgat nämligen:) Ingen bild - för de hänger på tork. Jag tvättar alltid nya kläder innan jag använder dem, för att få bort värsta beläggningarna av kolofonium och allt annat ytskikt som tillsätts. De kanske gör så för att butikspersonalen ska slippa stryka de kläder som packas upp, vad vet jag? Särskilt viktigt tycker jag det är, att alltid tvätta sängkläder före användandet. för där, riktigt känns ytskiktet de lagt på.
 
I övrigt väntar även jag, på att få slippa bära sommarblommorna ut och in. Nästa år har jag lovat mig själv att inte handla hem sommarblommor så här i förväg. Frön sår jag alltid ute, direkt där de ska växa upp. Så lindrigt det är att sen gallra på plats. Jag driver inte upp några plantor, är nog inte så intresserad, målar hellre en möbel:) "fniss"
 
Ha de´gott!
/ Ken
 
 

I snart 40 år...

Publicerad 2014-05-25 10:30:00 i Allmänt

...har vi känt varandra, jag och min kära väninna. Vad har man att prata om då, kan man tänka? Jo, hur mycke som helst!!! Vi träffas bara ibland och i går kväll var en sådan gång. Som alltid, så trevligt, så enkelt och så uppfriskande!
Tidigare på dagen var jag på stadsbesök, först hos en kär vän som just köpt ett fantastiskt fint hus. Inte nog med det---då skulle ni se trädgården...Helt otroligt fin!!! I den trädgården skulle jag kunnat stanna!
Vidare hem till dotter med sambo och barnbarn, där många projekt var på gång. Urgrävning för nedsänkt studsmatta, upprustning av garagebyggnad och sen vedkapning a´ la mängder...
Med alla de intrycken så åkte jag hem för att hinna äta middag med mannen innan hans arbetspass började. Det blev lövbiff med bea och pommes. Fett och gott och helt OK.... en alldeles vanlig lördag :)
 
 
 

Sommaridyll

Publicerad 2014-05-23 22:25:00 i Allmänt

ha ha...mitt i varmaste sommarvärme (31 grader C) så kom denna farkost åkande på åkern utanför vårt hus. Den efterlämnade sig en doft som inte var av denna värld:) Ja, så idyllisk blev den dagen!!!
Jag stod rätt nära, när jag försökte mig på att klippa bort döda kvistar från hallonbuskarna, för att på så sätt ge plats åt de nya och därmed hopp om samma mängd hallon som  fjolåret bjöd på. När jag var klar, var det bara att ställa sig i duschen, slänga kläderna i tvätten - fy vilken stank. Tänk, det är lika överraskande varje år, men vi får trösta oss med att det blir bedårande vackert sen. Att ha en hel åker att titta på under sommaren (i brist på hav) det är rogivande de. Synd bara att han valde en fredag, när för de flesta, en hel arbetsvecka är över och man vill tillbringa tid utomhus. Kanske äta en god middag på altanen? - Det var inte att tänka på, kan jag säga:)
 
By the way...kolla va humleplantorna reser sig. Just de plantorna exploderar extra snabbt och kommer snart att forma sig runt den rostiga portalen. Riktigt tjock och frodig kommer den att bli, så pass - att det blir svårighet att ta sig nerför stentrappan till slut.
 
Har kollat när kändisar bakat och för utom alla goda och fina bakverk så förundras jag varje gång över Tilde de Paulas snygga klänningar. I princip varje gång hon är på Tv så har hon såååå snygga kläder "speciellt klänningar" på sig. Kanske jag tänker så, för att jag älskar klänningar? --- fast det verkar som att fler än jag tycker likadant...kolla bara på nedan länk:)
http://kontakt.tv4.se/org/tv4/d/tilde-de-paulas-klader-inkopsstalle/
 
Ha de gott!
/ Ken
 
 
 

Det gula pudret

Publicerad 2014-05-20 23:08:33 i Allmänt

Väderleken för utomhusmålning hade varit alldeles perfekt om det nu inte varit för all denna pollen
För vi som har mycke svart färg så syns det ännu mer. Känns ofräscht med det gula pudret överallt!!!
Mannen jobbar för fullt varje ledig stund, med projekt "altan" Ja, altanen finns ju redan men nu ska den uppdateras lite. Det ska bli nytt golv också, för breda plank ska de va:) Kanske lite onödigt kan jag tycka, för det är inget fel på det befintliga. Vi har i stort sett alla år haft tak över altanen, så med anledning av det så har golvet
bevarats helt otroligt bra.
Inglasning vill han också ha mannen - Själv är jag anti inglasning, för varför ska man vara inne när man är ute?
Vi använder altanen så otroligt mycket eftersom vi kan sitta där ända till solen går ner, så det är nog varmt som det är.
Det är egentligen bara nu som jag skulle önskat en inglasning och det bara för att stänga ute all pollen.
Inte för att jag har några besvär med pollen, men jag är så less att torka av möblerna så snart man ska sitta ute.
Hur nu projektet fortlöper får jag säkert anledning att återkomma om senare.
Kanske blir det inglasning - om mannen själv får välja:)
 
Ha de gott!
/ Ken
 
 

Rehabilitering

Publicerad 2014-05-17 21:13:01 i Allmänt

På tur med husvagnen och på väg mot vårt mål till kära fina bekanta, så råkade vi se ett annat "kommande mål" Ett makalöst ställe med bra skogs-bilväg och med vatten på två sidor. Vi memorerade platsen som vi tänker återkomma till vid annat tillfälle. Så vackert, så rofyllt och så perfekt...för intag av surströmming med goda vänner? En kväll som säkerligen kommer att avslutas med grillning och allsång vid lägerelden. Jag ser framför mig efter det.... en tidig morgon utan morgontidning men i stället ett morgondopp, sol, "mygg" och långa skogspromenader.
 
Men nu mot nutid...vi kom fram till våra kära, fina bekanta. De är i full färd med slutfasen av ett nybygge. Ett så vackert hus, så man blir alldeles knäsvag, sen med en sådan bedårande utsikt över en sjö. Wow!
Vi har umgåtts, grillat, surrat och skrattat. Såååå trevligt. Snacka om Rehabilitering -  Vi tackar BI o J för det!
 
Här nåt annorlunda som vi uppmärksammade på vägen dit
Faschinerande!!!
 
Ha de gott!
kramiz
 
 
 
 
 

Silver eller inte silver?

Publicerad 2014-05-05 16:36:42 i Tips!

Efter gårdagens smyckesrengöring och putsning så vill jag tipsa om detta
Halsbandet till vänster är av silver, vilket det till höger inte är. Det går därför inte att få upp lystern med silverputsmedel och det är här Universal-stein kommer in. Putsade bara lite lätt och hips vips såg det ut som silver de me! Universal-stein är verkligen ett "Universalmedel" inte minst till spishällen  -SUPER!
 
Då vet ni:)
 
kram
/ Ken
 
 

Visst är den eljest?

Publicerad 2014-05-03 14:17:13 i I Like

Tavlan alltså!
Jag har barnbarn som är enäggstvillingar och när de var små så beställde jag denna akvarelltavla av konstnären, Maj Petzäll. Jag fick själv berätta och bestämma hur den skulle se ut. Lyxigt va? Tavlan skulle föreställa de två grabbarna, hand i hand i t-shirt och kortbyxor samt stövlar. Den ena grabben skulle ha magen bar. Ja, det var typ de ledtrådar hon fick - å så här bra lyckades hon med det uppdraget!
Ja älskar denna tavla och har nämt det för Maj många gånger.
Jag tittade nu in på hennes hemsida och genast föll jag handlöst för ytterligare en av hennes målningar.
Den här oljemålningen....

Hon är duktig Maj Petzäll - Bifogar en länk där ni kan se mera av hennes begåvning.
 
Ang gårdagen... det blev lite främmande i alla fall, trots att det nog är ytterst osannolikt att de läst inbjudan här på bloggen:)  I och med det besöket så blev det bulleverans till Intensivvårdspersonal och Industripersonal:) Ja, två arbetsplatser mao. Alltid trevligt att få bjuda sina arbetskompisar på hembakt fika!
 
 
 
Ha en bra helg!
kram / Ken
 

raggar främmande

Publicerad 2014-05-02 16:03:05 i Mat och Bak

Precis - för nu är jag duktigt less på isolering. Å de där med att göra "ingenting" nja, det är verkligen ingenting för världen. Bland det tråkigaste som finns, om ni frågar mig.
Eftersom det är sååå mycke bättre nu så vågade jag mig därför på mig ett litet bullbak:)
Lengräddade kanelbullar - de gillar de flesta. Så får jag lov att bjuda på de?
Alla bullarna precis gräddade   ./.  de mannen just åt upp:)
Glömde jag säga att det blir hemkokt smarrig köttsoppa först, med massor av grönsaker i, å klimp så klart!
Välkomna!
 
kram
/Ken
 
 
 

1:a Maj Välkommen!

Publicerad 2014-05-01 18:28:30 i Allmänt

Bilden har jag tagit vid min bror och svägerskas sommarställe. Ett fantastiskt sommarparadis som har allt, precis allt!
Jag ville därför fånga något till synes anspråkslöst för många, men inte för mig. Jag älskar denna bilden, säkert för att den är så enkel och talande. Dessutom så kan jag skymta historiens vingslag:)
Det finns så många fina stilleben i naturen, man måste bara tas sig tid att se dem!
 
1:a Maj - ja, det är ju den tiden saker och ting börjar förnimmas och till slut tina fram (som denna gunga)
För mig innebär 1:a maj även - Bortplockning av allt vad vinterkläder o vinterskor heter. Skura garderoberna och fram med vår- och sommarkläder. Det får nu bli nåt för mannen att ta sig an, eftersom jag inte får göra så mycket nu ett tag framöver.
Han har dock satt mig i liiite jobb...(innan han åkte iväg på sitt arbete) som att se till att köttet i grytan kokar, en förberedelse till köttsoppan han ska koka i morgon. Jamen då ser jag till att det kokar då:)
 
Ha de gott!
/ Ken
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Ken

Sånt jag gillar och helst ägnar mig åt: Design / Inredning wabi sabi-tänk / Målningsarbete / Att skriva och författa / Matlagning / Bakning / Ordning & reda / Hårt fysiskt arbete / Människor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela