kaizenken.blogg.se

...om att förändra för att återanvända - från design till tillverkning av personliga ting. ...om händelser, tankar, minnen, erfarenheter mm

Det känns i mammahjärtat...

Publicerad 2014-07-30 23:02:39 i Allmänt

...när ens yngsta barn uppnår åldern 30!!! Med ens inser man att livet löper på....så att säga
Vi har nu firat sonen som fyllt 30 år! Hjälp vad tiden går!!!
Gissa vad Claes, som han heter, önskade sig i födelsedagspresent? Vadarstövlar!!!!? OK han gillar fiske, så visst fick han det han önskade sig + en del annat.
 
/ Ken
 
 
 

Kvällsbild

Publicerad 2014-07-24 00:32:01 i Sommar & Trädgård

Åkern på baksidan av vårt hus matar nu för fullt. En blandning av både havre och korn. Så vackert - blir nog att plocka in en del och torka. Möjligtvis även att binda någon krans, som kan bli fin till Jul.
I kväll har vi varit på Skärgårdstur med båt i 4 timmar. Mina äldre barnbarn fick detta i Examenspresent av oss.
Upplevelser tycker vi är det bästa att ge och sen gemenskapen det blir av det hela, den är obetalbar!
Hur som helst så togs en massa foton förstås, varav de bästa när vi satt på bryggan och åt. Jag hade gjort
Caesarsallad med krutonger och annat bröd till. Uppskattat och gott. Det var bara det att vi såg inte kloka ut någon av oss, för på varje bild var det någon som just gapade eller tuggade "fniss"
Kl var 23.00 när vi var hemma och då var det bara ställa sig i duschen igen. Jag klagar inte, det var bara ett konstaterande:)
 
/ Ken
 

Sommarhetta och torka

Publicerad 2014-07-20 17:43:18 i Sommar & Trädgård

Mina "Million bells" har klarat sig bra, kanske för att de bara har förmiddagssol?
Likaså...
 
Det är dock långt ifrån alla växter som mår bra - kolla bara på min kära "Bacopa".
Vilka dagar vi haft och fortfarande har. Tur att man inte bokat en utlandsresa på det här:)
Jag har just stått i köket och fixat middagsmat och väntar nu på att mannen ska komma hem fr jobbet. Det blir kålpudding med gräddsås och lingonsylt med färskpotatis till så klart. Kändes lindrigare att göra detta, än att ställa sig och grilla denna heta dag.
Först blir det dock att cykla ner till badplatsen och ta sig ett eftermiddagsdopp.
 
Ha de gott i sommarvärmen!
/ Ken
 
 

håll i hatten:)

Publicerad 2014-07-17 21:52:37 i Allmänt

En sån jacka...ja, just en sån jacka måste sticka ut, eller hur? Var först inne på turkos, men nu blev det helt otippat denna skarpa färg!  
Vilken heldag vi haft jag och en väninna. Morgonen började med att klä upp sig, fixa håret, måla fransarna och pudra näsan - kan vara en god idé att lämna tomtgränsen ibland och åka in till civilisationen:)
Nu har jag varit hemma en tid, gått i målarshorts och linne, håret på ända, osminkad och enkel. Det kan visserligen vara förnöjsamt en tid men farligt, farligt.....
Nåväl, det blev som en vanlig arbetsdag till slut. Upp tidigt för att fixa hår, kläder å sånt - sen en tur till stan.
Vi har strosat runt, shoppat, sporrat varandra och hittat kläder åt varandra, provat kläder, dissat kläder och handlat kläder.Till slut hade vi så tunga påsar att vi promenerade tillbaka till bilen och lastade in dem där.
Vi har suttit på utecafé och surrat, vi har mött trevliga människor, vi har studerat underkläder och en massa annat. Ja, sånt som man gör när man är två kvinns på stan:)
Shoppingdagen avslutades med Thaimatinköp och sen hem till mig där vi nu suttit på altanen i strålande väderoch ätit gott. och surrat länge- En fantastiskt trevlig kvinnsdag har vi haft som vi gärna gör om.
 
Hoppas ni har de gott ni me!
 
 
 

Dimrosa pioner

Publicerad 2014-07-15 12:42:07 i Sommar & Trädgård

Pioner...finns nog inget i blomväg som slår det. Vi har en sort, en färg och den DIMROSA färgen älskar jag.
Plantan betyder nåt speciellt dessutom, eftersom den är hämtad från mannens föräldrahem, som numer inte finns i hans släkts ägo. Funderar om jag skulle köpa en annan färg också och plantera alldeles intill.
 
I går kväll plockades här in en mängd av de första Jordgubbarna från vårt trädgårdsland. Behöver jag säga att de var gode goda? En sak är säker - att jag kommer aldrig mera att köpa jordgubbar, utan i stället vänta på de egenodlade. De är ju så här de ska smaka!
En bamsestor jordgubbe (som jag inte såg igår på grund av ogräs över!!!!) är just inmundigad. MUMS!
 
Idag är det tvättdag hemma hos oss (som i går då!) och lakanen fladdrar lätt i vinden. En vacker syn bara det!
En havreteg (åker) i bakgrunden. Spännande varje år att se vad bonden sår. Olika typer av sädesslag alt gräs.
 
En fin dag önskas dig!
 
kram!
/ Ken
 

Återanvändningsprojektet

Publicerad 2014-07-13 21:43:52 i Före & Efter

Efter en svettig och ansträngande arbetsdag hemmavid, sitter jag nu på altanen i härlig kvällssol. Endast iklädd tunna kortbyxor och tunnt linne.Det är sommar det!!! Har surrat en sådär 2 timmar i telefon med min ena syster.
Det jag tidigare gjort idag med lite hjälp av mannen faktiskt, för det är tungt som bara den.
 
-- Före bild --
Det är nåt år sedan vi satte nytt tak på både hus och garage och därmed blev det så där 1700 betong-takpannor över så att säga:) De flesta av dem har jag sålt, men gode många är kvar.
Absolut inget fel på dem. En takpanna med kvalité, som absolut inte skulle kunna sälja nu (den håller allt för länge). Det är då... här återanvändningsprojektet startar:)
-- Efter bilder --
Som avgränsning mellan grillplatsen och åkerkanten började jag bygga en mur i vinkel. Detta är framsidan av muren sett från tomten.
Så här blev muren på baksidan, sett från åkern.
Med lite nedtrappning på den ena sidan....
Långt, långt tidigare har dessa pannor kapats på mitten för att användas till kantsten vid blombänkar och trädgårdsland. Väldigt praktiskt och hållbart. Nu blev det en mur och sen blir det inge mer här inte.
Det blev ett rejält träningspass i solhettan och efter det blev det bad i iskalla fjärden.
 
Ha de gott där ute!
 
kramiz
/ Ken
 
 
 
 
 
 

40- och 50-tals porslin

Publicerad 2014-07-11 23:14:58 i I Like

Ingen kommentar om vädret (som för övrigt är det bästa tänkbara) Vill bara säga - korr - från föregående inlägg, för visst gillar jag vind. Jag gillar vind mer än någonsin har jag kommit på:)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Som jag  antydde för länge sedan, närmare bestämt förra sommaren, så samlar jag på udda porslin från 40- och 50 talet. Dekoren på de tallrikarna bl a motsvarar precis det jag tycker är som vackrast i porslinsväg. Enkelt, stilrent och utan att vara "to mutch" Jag söker vitt porslin med en blå dekor (och då endast på kanten).
Det har tagit mig 1 år att hitta det jag sökte och nu kan jag äntligen börja stapla porslin i husvagnen:)
Jag eftersträvar udda tallrikar, typ 2 av varje sort och söker nu efter ytterligare 1 modell. Likaså koppar som ska vara modell större och även de blå. Har endast fått mig en sort "blå hyasint" som jag tycker är fin.
Det jag under resans gång har märkt, är att det finns ett betydligt större sortiment av kockumsgula tallrikar. De är väldigt fina de me, men för mig gäller nu just blått porslin.
Jag ränner inte land och rike kring för att hitta det jag söker, utan det är mest spontanbesök på allehanda antikbodar och loppisar som gäller. Hoppas att mina nära och kära även de, håller ögonen öppna när de är på loppis, för detta är ju en väldigt potensiell julklapp till mig:)
 
Jag har gjort ytterligare fina loppisköp i sommar - se bara på detta fina brödskrin
Så nära kockumsgult man kan komma, eller hur?
 
Hej fr mig som åter är på väg ut i sommarnatten!
 
 

bara va-dagar

Publicerad 2014-07-07 22:46:49 i Sommar & Trädgård

Men hej alla fina!!! Hoppas ni alla har njutfulla dagar, nu när sommaren äntligen har kommit!
Bloggandet ligger nere lite för mig under dessa tider, som för många andra har jag märkt. Lustigt egentligen, eftersom säkert alla har mer än vanligt att skriva om, ta kort på och delge helt enkelt.
Kameran har jag alltid med mig, men tro inte att jag tagit så mycke kort för det:) Det blir inte av lustigt nog.
Just idag har jag däremot fotat lite, när vi varit på kalas. Barnbarn nr 4 i ordningen (lille Mario) fyller 3 år idag!
Det här är högen av paket han fick av oss och då endast en bråkdel av allt som delades ut. Dagen bjöd på fantastiskt gott fika och tårta så klart, allt detta till ett strålande hett väder - så pass hett, att parasoll kom till pass!
I övrigt då? - Jo, vi har flänkt en del denna sommar, bara varit korta pass hemma. Helgen som var tillbringade vi på Byske Havsbad tillsammans med barn och deras respektive samt alla våra barnbarn. Det är lite av en tradition att vi åker iväg dit en helg tillsammans. Trevligt!
Vidare har vi campat på åtskilliga andra ställen, bara jag och mannen.
Sommar är för mig SOL - VIND - ELD  och VATTEN.
Jag byter dock gärna ut vind mot eld, trots att jag i övrigt älskar precis allt som han sjunger om - Ted Gärdestad.
Tröttnar aldrig på denna låten.
 
Hej på en stund
/ Ken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Ken

Sånt jag gillar och helst ägnar mig åt: Design / Inredning wabi sabi-tänk / Målningsarbete / Att skriva och författa / Matlagning / Bakning / Ordning & reda / Hårt fysiskt arbete / Människor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela