kaizenken.blogg.se

...om att förändra för att återanvända - från design till tillverkning av personliga ting. ...om händelser, tankar, minnen, erfarenheter mm

man lever inte som man lär...

Publicerad 2014-02-28 18:56:09 i Allmänt

...vadå man?... när jag i själva verket menar JAG! Jag erkänner att....."Jag lever inte som jag lär"
Kollar ibland på Anna Skippers program "Du är vad du äter" Inte för att jag är direkt överviktig och i farosonen, än i alla fall, men det skadar inte att ta till sig ändå.
Anna håller lektion i vad vi ska äta för att må bra och jag lovar ..inte är det gratänger och feta såser, nej långt där ifrån. Här är det mixade gröna blad som står på menyn!
(lånade bilder från nätet, eftersom jag inte har några foton på denna typen av föda:)
Det är säkert enormt nyttigt och bra, det tvivlar jag inte en endaste sekund på, men är det gottt?
Skulle inte tro det, men man vänjer sig säkert!
Jag som är uppfödd på en lantgård, där vi var ganska så mycket självförsörjande. Dvs. Kossorna höll oss med mjölk och grädde, grisarna gav oss kött i mängder. Det skördades alla möjliga grönsaker, till och med rovor och potatisen, som var själva basfödan, den odlades i extra stora mängder.
Hon skulle säkerligen dissa allt detta, förutom då grönsakerna förstås:) men jag lever!!!
I morgon står här -skaldjurslasagne- på menyn och det skulle hon nog gilla, förutom då bechamelsåsen med extra mycke grädde i:)
Jag håller nog med min pappa, som alltid sa: Inte vet jag, men jag tycker om det som är gott!
 
så ha de gott å må gott!
 
 
 
 
 

catjing!!!

Publicerad 2014-02-25 22:56:57 i I Like

Kom över tre stycken - i min smak - snygga skjortor och till bra pris dessutom....Catjing!!!
 
Lite tuffa och roliga så där och passade väldigt bra till en Jeansjacka som jag också hittade.  Jag hade en delad tur i eftermiddag/kväll. (man behöver inte bara jobba inom sjukvården numera, för att ibland ha delade turer) då jag passade på att dra en runda på stan. Det är just då, när man inte är ute efter nåt speciellt, som man av ren slump ramlar över det mesta i klädväg. Känns det igen? Inte nog med det, jag föll för en beige trenchcoat också:)
Catjing och Catjing kan tyckas, men fakturm är att samtliga plagg var till bra priser, så visst sparade jag på att handla!? "fniss"
Det jag också har sparat, är alla min jeanjackor genom åren. Snygga och lagom nötta LEE-jeansjackor, varav en del av dem utan ärm. Det kan nog bli av intresse för mina lite större barnbarn, så...Catjing!!!
 
Nu.....mot sängen!
kramiz
 
 
 
 
 
 
 
 

måndag - fredag

Publicerad 2014-02-21 22:54:17 i Allmänt

 Fredagkväll - Härlig och efterlängtad efter en lång arbetsvecka!
Det blev bortamiddag med Ostfondue, hembakat salt bröd, finfin sallad toppad med granatäpple och marinerade räkor. Mums och Tackaaar!!!
I övrigt:
Det har varit en bra vecka för min del. Jag har haft rätt angenäma dagar på jobbet, med en massa nya kundkontakter. En spännande och hoppas givande föreläsning är beställd och inbokat. Någonting som verkligen berör! En av arbetsdagarna gick dock bort för en heldagskonferens. Jag och många, många fler är involverade i besöksnäringen i kommunen och det var med anledning av det som träffen var. Väldigt givande eftersom det handlade mycke om både samarbete och samverkan, Viktigt! En dag som bjöd på gemenskap och värme och återseende av många människor jag känner så där extra, extra mycket för, bl a en fd kollega som betyder enormt mycke för mig.
Under dagen så fick gruppen besök av ingen mindre än Åsa Ivarsdotter (fd Persson) som skulle ge oss lite tips på presentationsteknik...men galna värld vilken begåvning hon är. Det är länge sedan jag skrattat så mycket. Allt hon sa under loppet av en halv timme, var det roligaste jag hört, i princip någonsin.
Åter igen blev man alltså påmind om att.... skratta är det bästa som finns!!!!
 
Ha en fin helg med många skratt!
kram/ Ken
 
 
 
 

på tu man hand

Publicerad 2014-02-15 19:15:00 i Mat och Bak

Lördag och en hemmavid sådan = sovmorron / skrota runt i morgonrock / läsning av morrontidningen extra länge / tid att prata lääänge i telefon / äta frunch vid 11-tiden /  påtår av kaffe gång på gång / arrangering av blommor... där ena buketten hamnade i badrummet och den andra i tv-rummet.
Jag som är extra svag för vita blommor, men när det gäller just tulpaner så är jag öppen för andra färger, som här orange. Det händer nåt...liksom.
I övrigt har dagen bestått av lite fix och trix. En tavelmålning har påbörjats och ligger nu på bordet i ateljén och väntar på fortsättning. Jag har målat med akrylfärg och när den torkat ordentligt så kommer jag att fortsätta målningen med oljefärg. 
Mannen då? Jo, som fastklistrad vid tv:n, med all rätt eftersom det pågår OS! Mellan varven har han dock varit väldigt behjälplig, med att skura hela huset typ!
Senare så möttes vi vid spisen för lite samvaro:) Vi fixade till lite Plankstek, som fick blir lördagens middag.
Hur gott var inte det, liksom?
God mat, mustigt rött vin med vatten till och sen en massa olika ljus som brinner.
Kolla bara på det nästan nerbrunna hemstöpta ljuset längst fram. Fattar inte hur det kan bli så, men fränt är det.
Tror jag ska försöka få ner ett värmeljus sen och behålla den grottliknande fasaden.
Ljusstakarna har jag för övrigt knyckt från mannens verktygslåda i garaget. Med det så kommer hylsnyckelsatsen aldrig att vara komplett längre:)
 
Snart mello, så fortsatt mys till er mé.
 
/ Ken
 
 
 

Alla Hjärtans Dag

Publicerad 2014-02-14 21:00:41 i Allmänt

Dagen startade med storfrämmande av självaste Sotarmästaren. Kaminen skulle sotas och det känns tryggt, eftersom vi eldar rätt friskt, speciellt under de kallaste månaderna.
så nu är det bara fortsätta elda på:)
 
När sotarn åkt så begav jag mig till bilbesiktningen. En av våra bilar, den lite nyare, hade en bokad tid för genomgång och det blev tack och lov "blankt papper" på den. Jobbet kallade efter det och innan arbetsdagen var slut så hade jag kammat in bra med money!!! En riktigt bra order och kort efter det fick jag svar på en offert jag skickat, som resulterade i ännu mer slantar. Yes!!!
Kändes riktigt gott att avsluta arbetsdagen på detta sätt.
 
Tänk nu om dagen och allt med den kunde få fortsätta på den stigen.....
men nu  är det tyvärr så att allt som händer här i världen är inte så glamoröst hela tiden.
 
Visar bild på fortsättningen av dagen...
Kunde ha skapat en rebus om jag fortsatt att lägga upp bilder. Den första bilden accociserar till  något, eller hur?
Den andra bilden berättar svaret.
 
        
                                                               (lånad bild på Vattkoppor)
 
 
En av mina lite större barnbarn har fått vattkoppor....och det är ju inte kul. Trots att jag åkte förbi för att ge stora kramen och en kasse med Alla Hjärtans dag- gosaker så verkade inte urtråkigheten försvinna
 
Vad hjälpte det att jag hävdade att det är övergående? men i alla fall....
 
Ha en fortsatt fin Alla Hjärtans dag!
kramiz fr Ken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Apropå programmet...

Publicerad 2014-02-12 23:20:31 i Allmänt

...TRINNY & SUSANNAH stylar om -
Man kan inte bli annat än rörd, över deras fantastiska sätt att coacha, stötta och entusiasmera sina utvalda personer. De är bara heeelt fantastiska. Att få se alla dessa människor få tillbaka både sin självkänsla och sitt självförtroende, bara av att känna att de är någon som tror på dem, att de duger. De gör det så bra och så rätt. Däremot klädvalen!? nja, ganska så töntiga mestadels...
Även de som fixar med Make up och hår kan sin sak, för där kommer den stora förändringen in. Kände bara att jag måste skriva om detta innan jag kryper till sängs.
I morgon åker jag på Brandskyddsutbildning och med anledning av det så känner jag inte för att styla upp mig särskilt mycke:)
 
Natti
/Ken
 
 

Spetsdukarna som....

Publicerad 2014-02-11 20:07:01 i Designat o skapat av Ken

En mängd virkade dukar som bara låg och skräpade i linneskåpen. En del av dem har min mor virkat för länge, länge sedan. Tänkte att de skulle va trevligt att samla ihop dom någonstans...
Efter att ha klorinerat, pressat och allt de där, så tog skapandet vid
....... bidde en Lampa till min dotter. Jag har gjort en tidigare i en annan form, men tycker att denna blev bättre.
Var tvungen fota utifrån sett också
På torsdag kväll kommer den att levereras hem till henne när vi åker dit på försenad födelsedagsmiddag. Hoppas hon blir nöjd!
Oj, Bygglov startar visst nu - så, mot tv-soffan:)
 
Ha de gott!
/ Ken
 
 
 

Semla med ÄKTA mandelmassa

Publicerad 2014-02-09 15:02:43 i Mat och Bak

Semlor - ja, hur gott är det inte på en skala? Förr om åren så kunde jag vräka i mig en semla per dag. Jag jobbade på ett sådant ställe där det köptes in semlor varje dag långt före fettisdag och långt efter. Det var inte bara kundernas favorit utan även personalens. Helt plötsligt, utan föraning så blev jag allergisk mot semlor!?
Fattade ingenting? Vad innehåller då en semla? Jo, det ska jag berätta....Efter ett stort detektivarbete fann jag svaret: Den köpta mandelmassan är utblandade med riven persiko- eller aprikoskärna. Jag höll på kvävas en gång när jag ätit en persika, så det är inget att leka med. Den gången var det bara någon minut från döden. Jag hann precis in genom dörren på akuten och en adrenalinspruta och 16 betapred räddade mitt liv den gången.
Fy vad rädd man blir. Man får verkligen lusläsa förpackningarna. Att mandelmassa skulle innehålla persikokärna (som är så allergiframkallande) kunde jag inte drömma om. Inte är det markerat med fet stil heller!
Hädanefter äter jag därför mina egna hemgjorda semlor!
- Deg till semlor -
Vanlig vetebrödsdeg med tillsats av ägg, kesella och lite hjortronsalt (de blir porösa och bra)
- Hemgjord mandelmassa -
Mald sötmandel + äggvita + florsocker (blir lagom söt)
 
Fick veta att det är viktigt att skölja sötmandel väl. Den är tydligen väldigt smutsig. Ungefär som matris, som också är smutsigt och bör sköljas väl. Tack Vivi för den informationen!
 
Söndag idag och förutom att äta semlor så ska jag vara lite kreativ också. Håller just på med ett spännande projekt. Jag säger.......fina gamla spetsdukar, klister mm mm ... Hoppas det blir så bra som jag tänkt mig. Jag visar resultatet på några dagar.
 
Hej så länge!
 
 
 

Om

Min profilbild

Ken

Sånt jag gillar och helst ägnar mig åt: Design / Inredning wabi sabi-tänk / Målningsarbete / Att skriva och författa / Matlagning / Bakning / Ordning & reda / Hårt fysiskt arbete / Människor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela