kaizenken.blogg.se

...om att förändra för att återanvända - från design till tillverkning av personliga ting. ...om händelser, tankar, minnen, erfarenheter mm

Julstämning

Publicerad 2014-12-20 16:35:33 i Advent- och Juletid

Nu när snön äntligen ligger kvar, infinner sig på nåt sätt just Julstämning! Med ens blir allt, så mycket finare.
 
 
Inte blev bilden jag tog, lika vacker som live. Istapparna jag hängt upp gnistrar så där magiskt i skenet av de små lamporna, som är svagt pudrade av nysnön som lagt sig.
 
Jag dekorerar alltid med äpplen ute, och även de blir speciellt vackra när snön och frosten tar fäste på dem. Det ser nästan ut som de är sockrade.
i övrigt då...
Jo, någon bortamiddag, någon bjudmiddag här hemma, sen glöggkväll hos en kär väninna, å sen lite andra festligheter på det:)
I går hade vi så "lilla Julafton" med närmaste familjen. Vi har alltid det, ovasett om vi ska fira Jul tillsammans eller inte. Då äter vi Julgröt och mackor med diverse julbordspålägg. God fet dessert, godis, choklad. Vi dricker glögg, skrapar trisslotter,/nitlotter, dansar långdans, spelar julmusik och sjunger. Givetvis blir det en och annan julklapp också, Alla med rim enl vår tradition.
Detta år kommer vi inte att fira Julafton tillsammans, kommer kännas konstigt.
 
En trevlig helg och fjärde advent till dig!
 
kram  / Ken
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ken

Sånt jag gillar och helst ägnar mig åt: Design / Inredning wabi sabi-tänk / Målningsarbete / Att skriva och författa / Matlagning / Bakning / Ordning & reda / Hårt fysiskt arbete / Människor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela